Les obres de l'Atlàntida de Vic entren a la fase final

El nou complex cultural s’inagurarà el 23 d’abril, tal com estava previst, amb una cerimònia “elegant, senzilla i digne”.

Redacció osona.com
24 de febrer del 2010
576_1266933845ATLNTIDA_1
576_1266933845ATLNTIDA_1 | Adrià Costa



Les obres de l’Atlàntida, el nou complex cultural de Vic, avancen a bon ritme. En aquests moments, s’ha entrat ja a la darrera fase dels treballs i s’estan acabant els últims retocs. La inauguració de l’equipament es farà el proper 23 d’abril, diada de Sant Jordi, tal com estava previst.

En principi, tot l’edifici estarà enllestit el dia 23 d’abril, segons fonts municipals. Potser quedaran alguns dels acabats de l’Escola de Música, a l’interior, però això no suposarà cap problema perquè el trasllat dels alumnes al centre no es farà fins al curs vinent, el setembre. Tampoc es finalitzarà el pàrquing, una obra que està desvinculada de l’equipament i té uns terminis diferents.

La cerimònia de la inauguració serà “elegant, senzilla i digne, tal com correspon a unt temps de restriccions pressupostàries”, segons han explicat les mateixes fonts de l’Ajuntament. Hi han estat convidats el president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, que encara no han respost la invitació. També la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, que ha declinat la invitació.

El programa de la inauguració encara no està tancat i no s’ha presentat de manera oficial. De totes maneres, sembla que l’acte central consistirà en una estrena musical, en concret una coreografia basada en el poema “Cant enlloc”, de Lluís Solà i Sala. L’obra està composta per Josep Baucells i l’interpretarà la Coral Regina de Manlleu. També hi participarà un actor conegut, que recitarà alguns versos.

A més, a partir del 23 d'abril i al mateix centre se celebraran actes complementaris durant unes tres setmanes perquè els ciutadans el puguin conèixer.

- Galeries de fotos de les obres
- El complex cultural ja té nom: L’Atlàntida (21 maig, 2009)

Visita de Jaume Oliveras

El secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, acompanyat del coordinador territorial del departament a la Catalunya Central, Antoni Casassas, visitarà l’Ajuntament de Vic aquest divendres, 26 de febrer, a les 12 hores.

Un cop signat el Llibre d’Honor, es reunirà amb l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, i l’equip de govern per parlar dels projectes que rebran finançament del departament a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) i del Fons europeu de desenvolupament regional (Feder).
 
Després, les autoritats es traslladaran al complex cultural, on visitaran les obres de l’equipament escenotècnic que Governació finança amb 270.000 euros del PUOSC.

Arxivat a