El complex cultural ja té nom: L'Atlàntida

El secret s'ha desvetllat aquest dimecres, en una gala especial.

Redacció osona.com
21 de maig del 2009



Aquest dimecres, dia 20 de maig, a les 19:00 h, ha tingut lloc un acte on s'ha fet  públic el nom que portarà el nou complex cultural de la ciutat, i que s’està construint. L'equipament es dirà L'Atlàntida, un nom que va proposar Isaac Pérez (a la foto, amb l'alcalde en funcions, Xavier Solà). La gala s'ha fet a l’Auditori de l’Escola de Música.

La decisió del nom ha vingut determinada per un procés de votació popular. L’Ajuntament de Vic va obrir una convocatòria de participació popular que, en la primera fase, va recollir 81 propostes. Un jurat va seleccionar cinc noms com a finalistes, que tot seguit es van posar a votació.

És en aquesta segona fase de participació on s’ha decidit quina ha estat la proposta guanyadora. Els cinc noms finalistes han estat: L’Atlàntida, de Isaac Pérez; l’Espai, de Marta Arumí; Les Clotes, d’Eva Casadesús; CUVic, de Marta Bisquert; i La Plana, de Mireia Tatjer.

El futur complex cultural està dissenyat per l’arquitecte Josep Llinàs i disposarà de 6.000 m2 , en els quals hi haurà el teatre, l’auditori i els centres de formació musical (Escola de Música i Conservatori de Vic).

L’acte va comptar la intervenció musical d’alumnes de l’Escola de Música de Vic, a banda de tots els finalistes del concurs.

- Notícies publicades del complex cultural

---------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC

L’Atlàntida guanya per votació popular i donarà nom al nou complex cultural de Vic

Isaac Pérez de Vic es va endur un abonament doble de temporada ja que va ser el que va proposar el nom

Xavier Solà: “L’equipament cultural es convertirà en un dels quatre pilars importants de la Cultura de Catalunya, junt amb Barcelona, Lleida i Girona”

Ahir a la tarda es va conèixer el nom del futur complex cultural de la ciutat de Vic i que actualment es troba en fase de construcció. L’Atlàntida va guanyar als altres quatre finalistes amb 187  vots, fet que representa un 67% del total d’emesos.



Durant l’acte es va presentar de forma inèdita un DVD virtual per mostrar a tot el públic com acabarà essent l’equipament cultural de la ciutat amb una clara vocació comarcal. Tot seguit també es van donar a conèixer els finalistes del concurs que van rebre de mans d’autoritats polítiques i professionals de l’Escola de Música de Vic, els guardons: dues entrades a la inauguració del complex per als quatre finalistes i un abonament de temporada per a dues persones al guanyador, Isaac Pérez de Vic. Els finalistes van ser: l’Espai, de Marta Arumí; Les Clotes, d’Eva Casadesús; CUVic, de Marta Bisquert; i La Plana, de Bibiana Colomer.

Tot seguit, l’alcalde per substitució i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Xavier Solà, va fer un discurs elevant el gran esforç que feia la ciutat de Vic per disposar, en un futur proper, d’un equipament cultural amb aquestes característiques. Una obra que té un cost de 26 M € i que esdevindrà un dels quatre pilars de la cultura en l’àmbit català, junt amb Girona, Lleida i Barcelona. Solà també va mostrar la seva felicitat pel nom que rebrà l’equipament cultural, doncs l’Atlàntida, obra de Verdaguer ja era el nom que tenia l’anterior equipament del C. Sant Fidel i pel significat que té aquesta obra en el context del catalanisme.

El futur complex cultural està dissenyat per l’arquitecte, Josep Llinàs, i disposarà de 6000 m2  , en els quals hi haurà el teatre, l’auditori i els centres de formació musical (Escola de Música i Conservatori de Vic).

Arxivat a