Vic tindrà màquines expenedores de llet fresca

L’Ajuntament ja ha rebut algunes sol•licituds. La primera s’instal•larà de manera provisional a la fira Lactium.

Marc Riera / ACN
24 d'abril del 2009

Vic ha rebut les primeres sol•licituds per instal•lar màquines expenedores de llet fresca. El segon tinent d'alcalde, Josep Burgaya (PSC), ha explicat que s'està fent la tramitació de “diverses” sol•licituds per comprovar que els espais proposats compleixen la normativa. Un cop rebudes les autoritzacions aquestes màquines podrien entrar en servei en qüestió de setmanes.

La setmana vinent se n'instal•larà una de manera provisional a la Rambla del Passeig coincidint en la primera edició de la fira Lactium, dedicada als formatges i productes làctics. Les primeres màquines expenedores de llet fresca a Catalunya es van posar en funcionament fa unes setmanes a les comarques gironines (foto).

Per Burgaya, Lactium serà la “primera experiència” per veure la resposta dels consumidors abans de que comencin a entrar en funcionament les màquines expenedores a la ciutat. El responsable polític considera que aquestes màquines són una “aposta fonamental” perquè els ramaders puguin vendre directament els seus productes als consumidors. Burgaya recorda que a Itàlia el 10% de la llet del país es ven amb aquestes màquines que compleixen “totes” les garanties sanitàries.

El gerent de l'associació de productors de formatges ACREFA, Oriol Urgell, diu que aquestes expenedores aniran proliferant els propers anys. Urgell assenyala que aniran en augment especialment en zones com ara Osona, que són productores de llet. El fet que actualment el ramader rebi 0,30 euros per litre de llet i que amb la màquina en pugui percebre el triple fa que molts productores escullin aquesta opció. La màquina expenedora requereix d'una inversió de 30.000 euros.
Àudio: Josep Burgaya, tinent d'alcalde de Vic (1m 12s)
- Àudio: Oriol Urgell, gerent de l'ACREFA (37 s)
- Més informació sobre la fira Lactium

Arxivat a