Els blocaires polítics d'Osona preparen una trobada pel proper mes de gener

Redacció
22 de novembre del 2007
 
 
 
 
 
Un grup de sis polítics impulsa una comunitat de blocaires d'Osona
ACN
 
Sis polítics de diferents partits de la comarca impulsen una nova comunitat blocaire a la comarca d'Osona. L'objectiu de la comunitat es 'dinamitzar i cohesionar' les persones que des del seu bloc aporten una 'una nova eina de comunicació i participació' segons Jordi Casals, un dels impulsors. La comarca disposa actualment d'una comunitat blocaire 'important i de qualitat' segons els impulsors del grup blocaires.osona.
 
El proper mes de gener, el grup impulsor prepara una primera trobada de persones d'Osona que disposen del seu bloc i l'utilitzen d'una manera activa. El primer manifest del nou grup es va presentar aquest dijous.
 
El grup promotor de blocaires.osona i del seu primer manifest són Jordi Casals (ERC Torelló), Raül Escobar (ERC Vic) Joan Ballana (PSC Vic), Carles Banús (CiU Tavèrnoles), Laia Jurado (CUP Vic) i Iñaki Escudero (EUiA Vic) ). La nova plataforma diu que la comunitat osonenca de blocs es 'important i plural' on s'hi troben diferents perfils com ara 'polítics, militants de base, periodistes o simples ciutadans interessats en l'actualitat política'.
 
Raül Escobar considera que els promotors tenen com a elements comuns que 'som joves, som blocaires, tots tenim o hem tingut càrrecs orgànics o electes dins els nostres respectius partits, i tenim ganes de canviar les maneres de fer de la política actual'.
 
En el seu primer manifest els impulsors de blocaires.osona considera que 'cal estimular i reivindicar la cultura blocaire prenent el bloc com a instrument interactiu d'opinió i participació directe entre el creador i el lector, entre el polític i el ciutadà.
 
Els impulsors que fan blocs de contingut polític asseguren que volen 'visualitzar una nova generació de politics compromesos amb els pobles, ciutats i nació'. El grup promotor considera que els blocs son 'una eina dels seus temps' que volen que es consolidin 'com a espais de creació d'opinió pública'.
Jordi Casals diu que el grup impulsor ja prepara una primera trobada de blocaires de la comarca 'tant sigui de polítics com de blocs que parlin de l'actualitat'. La dinamització del nou grup es farà 'tant a base d'actes com també dels nou blocs'.