Montilla es dóna un bany de masses al Voltreganès

El president de la Generalitat inaugura l'Ajuntament de les Masies de Voltregà i la Pista exterior de Sant Hipòlit.

Redacció osona.com
24 de setembre del 2010
576_1285278771Montilla_St_Hiplit
576_1285278771Montilla_St_Hiplit | Adrià Costa
José Montilla, amb alguns nens dels equips d'hoquei del Voltregà. Foto: Adrià Costa

Aquest dijous, dia 23 de setembre s'ha fet la inauguració oficial de la casa consistorial de l'Ajuntament de Les Masies de Voltregà, a les 18:30 h. L’acte ha estat presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla; el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué; i l’alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala.

Una mica més tard, a les 19:15 hores, Montilla i Fogué s'han traslladat a Sant Hipòlit de Voltregà per presidir l’acted’inauguració de les reformes de la Pista exterior.  L’acte també ha servit per presentar els equips d’hoquei i de patinatge artístic del ClubPatí Voltregà i els equips del Club de basquet Voltregà per latemporada 2010-2011.

A les dues visites, el president de la Generalitat ha estat rebut d'una manera multitudinària. Als actes hi han participat altres personalitats polítiques, com el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega; el president del Consell Comarcal d'Osona, Miquel Arisa; el director general de Governació, Carles Bassaganya; i alguns altres alcalde de poblacions veïnes.

Set mesos d’obres al Despujol

La Casa Forta del Despujol, casa catalogada com a Be d’Interés Nacional, ha sofert unes reformes durant set mesos ( dins els terminis establerts per l’empresa que ha portat a terme la remodelació de la nova seu), i ha passat a ser un espai social  per a la població de Les Masies de Voltregà, però també per a tot el Voltreganès.

L’Ajuntament ha fet possible aquest canvi d’ubicació gràcies a que ha aconseguit l’equipament a una cessió.

L’obra ha estat finançada per la Generalitat de Catalunya (481.605€  PUOSC), l’Incasòl (250.000€), Institut Català de l’Energia (40.897€), Diputació de Barcelona (450.000€ de Xarxa de Municipis) i aportació municipal ( 27.100€).

Les reformes s’han realitzat a la planta noble de la Casa (primera planta) i la planta baixa. La  primera planta s’hi ha ubicat les oficines municipals, i la planta baixa compta amb la part de serveis (sanitaris), una sala d’exposicions temporal, i el Centre d’interpretació de Verdaguer, exposició permanent.

Els jardins romàntics que envolten tota la finca, formen part del projecte del Centre d’interpretació de Verdaguer, i no s’hi han realitzat treballs específics. S’ha mantingut els jardins tal hi com estaven dissenyats.

S’ha adequat una part de gespa a la zona nord de la casa i s’ha adaptat la piscina (ja existent) amb un dipòsit d’aigües.

S’han aplicat mesures de sostenibilitat instal•lant una caldera di biomassa, a més de la il•luminació on s’han col•locat lets i un sistema automàtic d’il•luminació que permet estalviar energia.

La Pista exterior es cobreix

Les reformes i les obres que s’inauguren a Sant Hipòlit han consistit en cobrir La Pista esportiva existent de manera que pugui ser climatitzada i ser utilitzada com a pavelló i sala polivalent, la creació d’un espai col•lectiu (situat entre la pista i el pavelló) constituït per un vestíbul d’accés, cambres sanitàries i un espai de taquilles.

Les obres, que han tingut un període d’execució de nou mesos, estan incloses en la primera fase del Pla director de l’espai “La Pista”, un pla que preveu l’ordenació de tota la zona on esta ubicat el pavelló esportiu, la pista, els edificis preexistents i l’espai públic del seu entorn. En les següents fases d’execució, encara sense calendari definit, es preveu la urbanització de l’espai públic, la rehabilitació del pavelló existent i la construcció d’un nou equipament municipal.

L’objectiu d’aquesta inversió és donar resposta a la manca d’espais per les diferents activitats esportives i lúdiques amb una clara aposta per l’esport com a eina d’integració i relació social. En aquest sentit el projecte de cobrir la Pista exterior del Parc Oliveres de la Riva , era i és , una de les prioritats de l’equip de govern del PSC-PM per aquest mandat.

Per l’execució del projecte s’ha comptat amb subvencions per valor de 1,2 milions euros provinents de Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

José Montilla, visitant les instal·lacions del nou ajuntament de Les Masies de Voltregà. Foto: Adrià Costa