El 29 de setembre hi haurà el 25% dels trens i autobusos a les hores punta

Acord pels serveis mínims de la vaga general.

Redacció osona.com
23 de setembre del 2010
Un tren de Rodalies sortint de l'estació de Centelles
Un tren de Rodalies sortint de l'estació de Centelles | Adrià Costa
 El 29-S hi haurà el 25% de trens en hores puntes. Foto: Adrià Costa

Sindicats i administracions han pactat els serveis mínims per la vaga general del 29 de setembre. De fet, en el cas català, només ha calgut aplicar un acord assolit el 2006. Concretament hi haurà el 25% dels trens i autobusos urbans i interurbans en hores punta -de 6:30 a 9:30 del matí i de 5 a 8 de la tarda- mentre que no hu haurà servei a la resta del dia.

Als centres d'ensenyament infantil i primària hi haurà d'haver com amínim una persona de l'equip directiu i un docent per cada sis aules, ales llars d'infants una persona de l'equip directiu i el 25% de laplantilla mentre que a les administracions s'exigeix un mínim de tres treballadors. Hi haurà funcionament normal a les urgències dels hospitals,al transport sanitari per atendre urgències i a l'atenció dels malaltsingressats.

Per altra banda, el Ministeri espanyol de Foment i els sindicats han pactat que hi hagi el 10% de vols peninsulars, el 50% de les connexions amb les illes, el 20% dels vols que connecten l'Estat espanyol amb Europa i el 40% de la resta de vols internacionals.

- Comunicat de premsa sobre els serveis mínims a Catalunya