La Generalitat millorarà la carretera entre Prats i Sant Feliu Sasserra

El pressupost del projecte puja 1,2 MEUR. També es faran obres a la C-17, entre Parets i la Garriga.

Redacció osona.com
17 de setembre del 2010
El DOGC publica avui els anuncis de licitació de les obres corresponents a 15 actuacions de millora i manteniment que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) portarà a terme en carreteres arreu de Catalunya, per un valor total de prop de 27,4 MEUR. Aquests treballs consisteixen principalment en reforçaments del ferm i renovacions de la senyalització i les barreres de protecció, amb l’objectiu de garantir un estat òptim de la xarxa viària i afavorir la seguretat i la fluïdesa del trànsit.

Pel que fa a Osona, es faran obres del ferm i complementàries a la B-431, entre Sant Feliu Sasserra i Prats de Lluçanès, per un valor d’1,2 milions d’euros. També cal destacar les obres que es faran al Vallès a la C-17, entre Parets i la Garriga, per un valor de 3,5 milions d’euros.
 
Les actuacions que ara es liciten formen part del programa conservació i manteniment que el DPTOP impulsa cada any a les carreteres que gestiona i que s’afegeix a les obres de més abast com desdoblaments o millores generals. Per al període 2010-2011, s’ha inclòs una cinquantena d’obres en aquest programa, amb una inversió de 66,5 MEUR.

Comarques Centrals
Ferm i obres complementàries B-431. Sant Feliu Sasserra – Prats de Lluçanès    1,2 MEUR

 
A les Comarques Centrals, el DPTOP ha impulsat les obres per tal reforçar el ferm a la carretera B-431, entre els termes de Sant Feliu de Sassera i Prats de Lluçanès. El projecte també recull treballs complementaris per a millorar els elements de drenatge l i l'adequació de la senyalització i sistemes de contenció. Els treballs compten amb una inversió d’1,2 MEUR i es preveu que s’iniciïn la primavera vinent, amb un termini d’execució de 4 mesos.
 
La carretera B-431, via convencional de la xarxa comarcal, dóna accés a diversos municipis de les comarques del Bages i Osona, des de Prats de Lluçanès a Sant Feliu Sasserra, Avinyó i l’Eix Transversal. Cal indicar que el DPTOP té en redacció el projecte constructiu del condicionament i millora general d’aquesta via, que té un traçat sinuós.
Les obres que ara es liciten abasten un tram de 8,5 quilòmetres, entre l’inici de la carretera dins del nucli urbà de Prats de Lluçanès i el començament de la zona urbana de Sant Feliu Sasserra. Per a millorar l’estat del paviment, s’estendrà una nova capa d’asfalt i, en els punts que presentin més desgast, es durà a terme un tractament específic previ de fresatge.
 
L’actuació es completarà amb la restitució de la senyalització, el drenatge i la neteja de les cunetes formigonades, així com amb la millora dels elements d'abalisament i la col•locació de barreres de seguretat. D’aquesta manera, l’actuació que es durà a terme permetrà afavorir les condicions de comoditat i seguretat en la conducció.

Àmbit metropolità
Millora ferm i obres complementàries C-17 Parets – la Garriga    3,5 MEUR

 
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de les obres corresponents a una actuació que permetrà millorar l’estat de la C-17 entre els municipis de Parets del Vallès i la Garriga, per un import de 3,5 MEUR. Es preveu que les obres comencin la primavera vinent i tinguin una durada de 10 mesos..
 
La C-17 és un nexe de comunicació entre l’entorn metropolità de Barcelona i Osona, fins arribar a Ripoll. Aquesta autovia té un trànsit molt intens, d’uns 52.000 vehicles/dia a la zona de l’Ametlla del Vallès, amb un percentatge de vehicles pesats superior al 8%. Aquest trànsit produeix un deteriorament del paviment amb el pas del temps, motiu pel qual la C-17 ha estat objecte de diverses actuacions de millora, tant a Montcada i Reixac com al tram entre la Garriga i Vic. 
 
Ara, s’ha previst un reforçament del ferm d’un tram de prop de 13 quilòmetres, que abastarà els termes municipals de Parets del Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Granollers, Canovelles, l'Ametlla del Vallès i la Garriga. L’actuació s’iniciarà a la zona de l’enllaç amb la C-33 i s’acabarà al sud del pas per la Garriga.
 
La principal millora que s’hi durà a terme consistirà en la renovació del paviment. En primer lloc, s’efectuaran fresatges i sanejaments previs, per tal de tractar els trams que presentin desperfectes superficials. Posteriorment, s’estendrà una nova capa d’aglomerat al llarg del tram.
 
A més de la millora del ferm, les obres que ara s’impulsen permetran adequar els sistemes de contenció dels vehicles, amb la instal•lació de noves barreres de seguretat. Finalment, els treballs es completaran amb la millora de les cunetes, l’adequació de la senyalització de la carretera i la substitució dels junts d’estructures deteriorats.