Des de Sant Hipòlit, Celestino Corbacho es manté en silenci sobre la treva

El ministre espanyol ha estat d'inauguració, enmig de l'escridassada de Comissions Obreres.

Redacció
05 de setembre del 2010
Incidents entre treballadors i Mossos.
Incidents entre treballadors i Mossos. | Júlia Pérez (ACN).
Celestino Corbacho amb l'alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà Xavier Vilamala, moments abans de fer el xut d'honor. Foto: Júlia Pérez (ACN).

Incidents entre treballadors i Mossos. Foto: Júlia Pérez (ACN).

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha demanat aquest diumenge 'prudència' davant l'anunci d'ETA de fer un 'alto al foc' en la seva acció. Ha insistit que són el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, i el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, els qui han de fer la valoració 'que considerin que han de fer' sobre la qüestió. 'Entenc la necessitat informativa' ha continuat Corbacho 'però per la delicadesa i importància del tema hem d'esperar a una valoració per part dels responsables directes' ha afegit en la inauguració de la remodelació del camp de futbol de Sant Hipòlit de Voltregà.

Tal com ja havia avisat, el sindicat Comissions Obreres d'Osona ha mobilitzat els seus militants per anar a xiular i escridassar el ministre. Alguns petits incidents, sense més conseqüències, s'han produït quan Corbacho intentava accedir al recinte esportiu, acompanyat de l'alcalde de Sant Hipòlit, Xavier Vilamala.

Degut a tot això, l'acte ha començat amb certa tensió per la presència d'una vintena de membres del sindicat CCOO que han volgut aburricar Corbacho. En el moment que han intentat entrar en el camp de futbol, agents dels Mossos d'Esquadra els han impedit el pas per tal de no provocar aldarulls i s'han produït empentes i algun cop, sense cap més conseqüència. Quan ha arribat, el ministre ha parlat uns instants amb un dels sindicalistes i ha declarat que, tot i no estar conforme, respecta la convocatòria de vaga general per al pròxim 29 de setembre.