Rodalies posa en marxa el nou tren semidirecte entre Barcelona i Puigcerdà

La implantació del servei, aquest dilluns, coincideix amb el restabliment de la circulació ferroviària al tram Sant Andreu Arenal – Arc de Triomf.

Redacció osona.com
05 de setembre del 2010
Pas a nivell de sant Quirze de Besora. Foto: Adrià Costa

La circulació ferroviària entre les estacions de Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf es restableix aquest dilluns, dia 6 de setembre, després que Adif hagi executat les obres per a la construcció de la futura estació de Sagrera – Meridiana que afectaven el tram de túnel situat entre ambdues estacions.

D’aquesta manera, les línies R3 (l’Hospitalet – Puigcerdà per Vic), R4 (Sant Vicenç de Calders – Manresa per Vilafranca del Penedès) i R7 (l’Hospitalet – Martorell per Cerdanyola Universitat)  de Rodalies de Catalunya recuperaren el seu recorregut habitual una setmana abans de la previsió inicial i coincidint amb l’inici del curs escolar.

A causa d’aquestes obres, des del 28 de març passat es va modificar el servei de les línies R3, R4 i R7 de Rodalies de Catalunya.

Durant l’execució dels treballs ha estat necessari establir una programació de serveis que facilités la connexió dels serveis de Rodalies de Catalunya a la resta de l’àrea metropolitana. D’aquesta manera, les línies R3, R4 nord i R7 iniciaven i finalitzaven el seu recorregut a Sant Andreu Arenal, on els viatgers comptaven amb enllaç amb Metro o un servei d’autobusos de reforç a primera hora del matí. Per la seva banda, la R4 sud iniciava i finalitzava el seu recorregut a Badalona.

A més, tot i haver reforçat les alternatives de servei a l’arribada a Sant Andreu Arenal, es va establir una campanya d’informació per als viatgers de les línies afectades de les alternatives de què disposaven en les poblacions d’origen, tant d’altres serveis de línies de Rodalies de Catalunya, com altres sistemes ferroviaris com FGC.

- Més informació de les obres

La Cerdanya, més a prop

Amb la recuperació de la circulació al tram Sant Andreu Arenal – Arc de Triomf, també a partir del mateix dilluns dia 6, comença a prestar servei el nou trens semidirecte Barcelona – Puigcerdà, que permetrà reduir el temps de viatge en aquest recorregut fins a 43 minuts.

Els nous serveis circularan de dilluns a divendres amb sortida de Puigcerdà a les 06:20 i arribada a Plaça de Catalunya a les 08:49 hores, mentre que en sentit contrari sortirà de Plaça Catalunya a les 18:32 i arribarà a Puigcerdà a les 20:56 hores. En el seu recorregut tindran parada a Ripoll i Vic, que reduiran fins 27 i  20 minuts respectivament el seu millor temps de viatge amb Barcelona.

- Més informació del nou semidirecte

Tren a l'estació de Manlleu. Foto: Adrià Costa