Laporta reuneix unes 800 persones a la plaça de Vic clamant per la independència

La presentació de Solidaritat Catalana per la Independència ha comptat també amb la presència d’Alfons López Tena i Uriel Bertran.

Redacció
02 de setembre del 2010
Joan Laporta, aquest dijous a la plaça Major de Vic.
Joan Laporta, aquest dijous a la plaça Major de Vic. | Adrià Costa
Joan Laporta, signant autògrafs després de presentar el projecte de Solidaritat Catalana a Vic. Foto: Adrià Costa

Unes 800 persones han assistit aquest dijous al vespre a l'acte de Solidaritat Catalana per la Independència celebrat a la plaça Major de Vic, amb la presència de Joan Laporta com a orador principal. Malgrat que uns minuts abans de començar la presentació han caigut algunes gotes de pluja, el temps s'ha aguantat, i la tempesta que baixava pel Ter no ha arribat a la capital osonenca.

El públic assistent ha rebut amb crits a favor de la independència algunes de les frases més destacadaes dels discursos. López Tena s'ha centrat especialment en els aspectes jurídics del procés cap a la independència, posant èmfasi en els fracassos de les vies legals per aconseguir un referèndum i en l'actitud dels partits parlamentaris, que ha criticat durament. Ha refermat que SCI no pactarà cap govern que no es comprometi a proclamar la independència.

Laporta ha centrat la seva disertació -amb una oratòria força més depurada que la que va exhibir quan el referèndum del 13D a la mateixa plaça Major de Vic- en la denúncia de l'expoli econòmic que pateix Catalunya i de les mesures que aplicaria SCI. També ha reclamat una major autoestima per part del mateix poble català i s'ha mostrat convençut que l'evolució democràtica del poble espanyol en els darrers trenta anys facilitarà el procés d'independència de Catalunya.

L'expresident del Barça no s'ha estat de reivindicar el seu paper al front del club, recordant els títols aconseguits, "que ara alguns voldrien esborrar", ha afirmat, aixecant forts aplaudiments entre el públic. L'acte ha acabat amb l'aparició a l'escenari dels candidats osonencs a les eleccions primàries i amb el cant dels Segadors.

- Veure anàlisi de l'acte des del bloc de Xavier Ginesta: "Laporta i el vigatanisme. Crònica de l'entronització d'un nou líder independentista".

Joan Laporta, aquest dijous a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a