Osona, capital del bàsquet

Més de 240 equips preparen la temporada al Torneig de Bàsquet Unnim Caixa Manlleu. S'han pogut veure els primers partits de pretemporada d’equips ACB, amb el Barça, el Joventut, el Manresa i el València.

Redacció osona.com
30 d'agost del 2010
Partit d'exhibició de la Selecció Catalana de Bàsquet de minusvàlids.
Partit d'exhibició de la Selecció Catalana de Bàsquet de minusvàlids. | Adrià Costa
Partit d'exhibició de la Selecció Catalana de Bàsquet de minusvàlids. Foto: Adrià Costa

El 26è Torneig de Bàsquet Unnim Caixa Manlleu s'ha disputat durant aquest cap de setmana, del 27 al 29 d'agost, a Sant Julià de Vilatorta i alguns pobles del voltant. En aquesta ocasió, el torneig ha tornat a assolir una xifra rècord d’inscrits: 242 de pre-mini a sènior.

També hi hh hagut rècord de participació d'equips de fora de Catalunya: un total de 19. D'ells, 13 son de la resta de l'estat (sis d'Euskadi, quatre de Balears, dos de la Comunitat Valenciana i un d'Aragó), i també hi haurà sis equips de la resta d'Europa (dos de Suècia, dos d'Eslovènia, un de Sèrvia i un de Finlàndia).

En el Torneig s'ha pogut gaudir de més de 500 enfrontaments i també dels primers partits de pretemporada d'equips ACB:
- Divendres, 27 d'agost, 20:30 h: Assignia Manresa-Power Electronics València. Veure crònica del partit
- Dissabte, 28 d'agost, 20:30 h: DKV Joventut Badalona-Power Electronics València.
- Diumenge, 29 d'agost, 18;30 h: Regal FC Barcelona-CAI Zaragoza

El dissabte 28, a les 12 h, ees va celebrarar un Clínic per a entrenadors (obert a tot el públic) amb la presència de Pepu Hernández, entrenador del DKV Joventut i exseleccionador espanyol. El tema era: “Com portar la motivació als entrenaments”.
- Més informació del Clínic

La nit del dissabte va comptar amb dos dels moments més espectaculars dels torneig:
-Final del concurs de triples, amb premis de 500 € pel campió i 250 € pel sots-campió
-Concurs d’esmaixades, amb 1000 € pel guanyador i 500 € pel segon
classificat.
La participació a aquets dos concursos era lliure per a tothom.

El diumenge 29, a les 12:45 h, es va poder veure el “All Stars Bàsquet de Discapacitats” amb jugadors amb cadira de rodes.

També hi ha hagut altres activitats paral•leles al Torneig, i gratuïtes per a tot el públic: pujada en globus captius, xocolatada popular, concurs de Karaoke, inflables i jocs infantils, i altres activitats per a petits i grans.

- Tota la informació del Torneig, des del web d’Unnim

---------------
PROGRAMA D’ACTIVITATS

ACTIVITATS BÀSQUET

Foto: Adrià Costa

1- Clínic per a entrenadors: Dissabte 28/8, 12h30, Pavelló Municipal de Sant Julià de Vilatorta. Assistència gratuïta, no cal inscripció prèvia. Ponent per confirmar (any 2009: Xavier Pascual, Regal FC Barcelona).

2- Concurs de Triples Gran Premi Esclat: Fases prèvies Divendres 27/8 i Dissabte 28/8, Pavelló Municipal de Sant Julià de Vilatorta. Final 29/8. Participació gratuïta. Inscripció durant el Torneig. Premis: 500 euros pel guanyador y 250 euros pel 2º classificat.

3- Concurs d'esmaixades Gran Premi BORGES: Dissabte 28/8, 22h15, Pavelló Municipal de Sant Julià de Vilatorta. Participació gratuïta. Inscripció durant el Torneig, pero preferible fer-ho saber abans a l'organització (info@basquetsantjulia.com). Premis: 1000 euros pel guanyador y 500 euros pel 2º classificat.

4- Trofeu Albert Tobal (cadet masculí preferent): Diumenge 29/8, 10h45, Pavelló Municipal de Sant Julià de Vilatorta. Assistència als partits gratuïta.

5- Partit d'exhibició de la Selecció Catalana de Bàsquet de minusvàlids: Diumenge 29/8, 12h45, Pavelló Municipal de Sant Julià de Vilatorta. Assistència al partit gratuïta.

6- Partits de pre-temporada ACB: Entrades a preu reduit pels participants. Pavelló Municipal de Sant Julià de Vilatorta. Equips per confirmar (l'any 2009: Regal FC Barcelona - Suzuki Manresa).

ACTIVITATS LÚDIQUES


1- Karaoke / Festa de disfresses. Divendres 27/8, 21h. Village.

2- Festa del 26è Torneig. Dissabte 28/8, 23h. A UnTok (Vic).

3- Jocs pels més petits, a càrrec de Quiràlia. Pavelló Municipal de Sant Julià de Vilatorta.

4- Inflables. Pavelló Municipal de Sant Julià de Vilatorta.

5- Concurs de Fotografia.

6- Carrilet del 26è Torneig: Desplaçat per Sant Julià en carrilet. Comunicarà les diferents pistes de joc amb el Pavelló Municipal / Zona Village i les piscines.

7- Accés gratuït a les piscines municipals de Sant Julià de Vilatorta, els dies 27, 28 i 29 d'Agost de 2010 pels jugadors participants.

8- Puja en globus captiu. Pavelló Municipal de Sant Julià de Vilatorta.

9- Pantalla gegant.Village.
 
Galeries de fotos:

2010

- Partit d'exhibició de la Selecció Catalana de Bàsquet de minusvàlids
- Final del Trofeu Albert Tobal Joventut-Manresa
- Partit ACB Joventut-Manresa
- Primers partits

2009
- Partit ACB: Barça - Manresa
- Partit d’exhibició de la Selecció Femenina d’Osona
- Primers partits

Un dels partits d'aquestdivendres. Foto: Adrià Costa