Maragall signa dos convenis amb Manlleu i Torelló

Redacció
28 de juliol del 2010
Ernest Maragall saluda a representants dels centres educatius de Manlleu.
Ernest Maragall saluda a representants dels centres educatius de Manlleu. | Adrià Costa

Ernest Maragall i Pere Prat signant el protocol de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manlleu. Foto: Adrià Costa

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha signat juntament amb l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, el conveni de coresponsabilitat en temes d’educació amb l’Ajuntament. Igualment ha signat, juntament amb l’alcalde Miquel Franch, el conveni de coresponsabilitat amb l’Ajuntament de Torelló. En el marc de la seva visita al municipi, també ha visitat la llar d’infants La Cabanya que començarà a funcionar el proper curs 2010-2011.
 
El conseller Maragall ha signat juntament amb l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, el conveni de coresponsabilitat entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Manlleu durant els cursos 2010-2014.
 
Aquesta col·laboració comporta un exercici de coresponsabilitat en la gestió dels serveis relacionats amb l’educació al municipi. Degut a un augment demogràfic en els darrers anys, el conveni recull iniciatives per preveure aquests canvis com ara, la necessitat de crear dues noves línies d’educació secundària obligatòria entre els anys 2011-2016. També s’acorda la creació d’un institut-escola a la ciutat de Manlleu que continuarà amb l’oferta de l’actual Escola Puig Agut. A més a més, es preveu la creació d’una USEE (Unitat d’Educació Especial) a la esmentada escola Puig Agut, per tal de poder atendre a les necessitats educatives dels nens i nenes de la comarca.
 
Per poder portar a terme aquest protocol de col·laboració, es constituirà una mesa de planificació copresidida per l’alcalde de Manlleu o persona en qui delegui i per la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Educació, o la persona en qui delegui.
 
Posteriorment, el conseller Maragall ha signat juntament amb l’alcalde de Torelló, Miquel Franch, el conveni de coresponsabilitat entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Torelló que tindrà validesa durant el període 2010-2014.
 
De igual manera que amb l’Ajuntament de Manlleu, el protocol de col·laboració comporta un exercici de coresponsabilitat: des de la planificació de l’oferta educativa, a les tasques d’escolarització obligatòria, les obres de millora i construcció d’escoles, fins a mesures i accions d’educació complementària, participació i entorn.
 
Cal destacar que en l’annex del conveni es preveu la posada en marxa de dues noves línies d’educació secundària obligatòria entre els anys 2015-2017 i la creació de l’institut-escola Marta-Mata. A més, el Departament d’Educació i l’Ajuntament es comprometen a crear l’oficina municipal d’escolarització i a mantenir l’organització “xarxa de debat educatiu” que treballa els temes educatius directament amb la població.
 
Per tal de poder portar a terme aquest protocol de col·laboració, es constituirà una mesa de planificació copresidida per l’alcalde de Torelló o persona en qui delegui i per la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Educació, o la persona en qui delegui.
 
Llar d’infants La Cabanya
 
El conseller Maragall ha visitat la nova llar d’infants municipal La Cabanya. Es tracta de la segona llar d’infants municipal de Torelló, amb una capacitat per a 82 nens i nenes de 0-3 anys. El centre, que té dues línees per curs, el proper curs tindrà 54 alumnes matriculats dividits en 4 grups, 8 infants a P0, 26 a P1 i 21 a P2 i una plantilla de 2 mestres i 4 TEI (Tècnic d’Educació Infantil). El centre té 924,19 metres quadrats construïts. Disposa de sis aules, una sala polivalent, un menjador, cuina i un pati ampli amb zones de joc i sorral. La construcció d’aquesta llar d’infants ha suposat una inversió econòmica de 1.243.173,60 euros.

Ernest Maragall saluda els representants dels centres educatius de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Ernest Maragall, al pati de la nova llar d'infants La Cabanya de Torelló. Foto: Adrià Costa

Arxivat a