ERC demana al Patronat que «recondueixi» l’elecció del nou rector a la UVic

La federació comarcal considera que no es pot menystenir la posició de la comunitat universitària que va votar contra l’opció de Jordi Montaña.

Redacció osona.com
12 de juliol del 2010
La federació comarcal d’ERC Osona ha emès un comunicat on reclama al Patronat de la Fundació Universitària Balmes que “recondueixi” l’elecció del nou rector de la UVic. Els republicans demanen que es busqui una sortida de consens i que es tingui en compte l’opinió de la comunitat universitària, que va votar en contra de l’opció de Jordi Montaña de manera aclaparadora.

El Patronat es reunirà aquest dimarts a la tarda, a la Universitat de Vic. Osona.com us mantindrà informats en directe de la trobada.

----------------
Comunicat de Premsa
ERC Osona

Esquerra reclama responsabilitat i sentit institucional als membres de la FUB i que es recondueixi l'elecció del nou rector de la UVic

 
- Els republicans es posicionen per una opció de consens i que es compti amb la comunitat universitària, que va votar en contra de l'opció Montaña per prop del 90% de vots
 
 Davant la situació en què s'ha arribat en relació a l'elecció del nou rector de la UVic, Esquerra manifesta que la gestió portada a terme fins ara pel president del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, l'alcalde de Vic Josep Maria Vila d'Abadal, ha estat erràtica i que ha portat a una situació de crispació que només fa que debilitar la universitat i restar-li prestigi.

La UVic és una institució central del present però sobretot del futur per la ciutat de Vic i la comarca, així com també pel país, com a pilar bàsic d'una vertebració equilibrada de Catalunya.

Des d'Esquerra, sense voluntat d'alliçonar de com ha d'actuar el Patronat, sí que demana que s'actuï amb responsabilitat i sentit institucional per bé de la UVic i que trobi una solució de consens des del realisme que els fets de les últimes setmanes ens han portat.

No es pot menystenir de cap manera l'oposició a la candidatura de Jordi Montaña, que ratlla el 90% dels membres del claustre. No és el més assenyat continuar apostant per una candidatura amb aquest alt grau d'oposició de la comunitat universitària, que segurament s'ha sentit menystinguda a l'hora de buscar un possible candidat o candidata a ocupar la responsabilitat de rector o rectora.

Des d'Esquerra, que ja va alertar del risc de la imposició d'un rector sense el consens de la comunitat universitària en un comunicat anterior, torna ara a fer una crida a l'entesa i a la reconducció del procés, tot comminant als membres del Patronat, en especial al seu president i als representats de la Generalitat, a actuar amb responsabilitat pel bé de la UVic i el seu projecte, una iniciativa històrica per la ciutat de Vic.

-----------------
Enllaços d'interès

- Anar al bloc dels estudiants de la UVic: "Què està passant a la UVic"
- Més informació sobre les eleccions al rectorat
- Web de la UVic
- Web de Jordi Montaña
Arxivat a