L’Estatut, l’Espanya plural i el peix al cove, enterrats

Redacció osona.com
09 de juliol del 2010
Aquest dijous, dia 8 de juliol a les 20;30 hores, s’ha fet a la plaça Major de Vic “L’enterrament de tots els Estatuts, l’Espanya plural i el peix al cove”. Es tractava d’una acció políticohumorística per acomiadar el passat, encarar amb força i humor el futur i la manifestació de dissabte a Barcelona.

La processó es va iniciar al carrer de la Riera i es va passejar per tota la plaça. Al muntatge hi van participar alguns personatges força coneguts: en Guilla, col•laborador habitual d’Osona.com, feia de mossèn i carretejava un llibre amb els tres estatuts (Núria, Sau i Mirabet); Josep Maria Diéguez, d’ERC, era l’enterramorts, amb taüt inclòs; Toni Cantizano, el bisbe, que portava un mapa que simbolitzava l’Espanya unida de les autonomies; Biel Barnils, el frare d’El peix al cove; la vídua i el músic Santi Arisa, que va venir expressament del Bages per  tocar el bombo.

La comitiva va interpretar  l’enterrament de tota aquesta simbologia al mig de la plaça. L'acte fa finalitzar amb el desplegament d'una estelada gegant des d'un dels balcons de la plaça. L’espectacle va ser seguit per força gent.

Com anècdota, destacar que a la plaça s’hi van desplegar diversos membres de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que van seguir l’acte a distància (alguns anaven de paisà).

Unmoment de la performance, celebrada aquest dijous al vespre a la plaçaMajor de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a