El bust d'Àlex Crivillé ja presideix l'entrada al poble de Seva

Jordi Pujol, Ángel Nieto i altres personalitats assisteixen a la inauguració del monument.

Redacció osona.com
06 de juliol del 2010
Àlex Crivillé davant l'escultura instal·lada a l’entrada de Seva.
Àlex Crivillé davant l'escultura instal·lada a l’entrada de Seva. | Joan Mill
Àlex Crivillé davant l'escultura instal·lada a l’entrada de Seva. Foto: Joan Mill

Aquest dissabte 3 de juliol és va inaugurar a Seva el monument dedicat a Àlex Crivillé, que s'ha instal·lat a l’entrada del municipi, poble natal del campió del món de 500 cc. i 125 cc. Aquesta data va coincidir amb la celebració del Gran Premi de Catalunya de MotoGP, que va tenir lloc al Circuit de Catalunya. A l'acte hi va assistir l'expresident Jordi Pujol i alguns pilots com Toni Elias o Ángel Nieto.

El monument s'ha ubicat a la rotonda d’entrada a la població, prop de casa del propi pilot, i està format per un pedestal giratori, amb un podi on s'ha situat l’estàtua d’Alex Crivillé en posició de celebració d’una de les seves victòries. Una de les característiques més atraients de l’obra és que el pedestal del monument gira lentament i la posició de tot el conjunt varia d’orientació.

L’estàtua és obra de l’escultora barcelonina Marta Solsona, que ha treballat en aquesta figura de bonze de dos metres d’alçada perquè pugui ser contemplada des de lluny. Marta Solsona també està treballant en un bust de Pep Bassas que el més d’agost s’instal•larà a la rotonda propera a l’ermita de Sant Antoni a la mateixa població de Seva, i també serà obra seva l’estàtua que l’Espanyol dedicarà al seu jugador Dani Jarque, mort l’estiu de l’any passat, i que se situarà properament a una de les entrades de l’estadi de Cornellà-El Prat.

Paral•lelament a la inauguració, el mateix 3 de juliol es van exposar diferents motos vinculades a la carrera de l’Àlex, així com altres elements de la seva vestimenta, trofeus o altres objectes relacionats amb la seva vida esportiva.

L’exposició i l’acte d’inauguració i descoberta de l’estàtua, que va tenir lloc dissabte el vespre, va acabar amb un festa musical.

- Més informació de la presentació de l’acte, al web de la Federació Catalana de Motociclisme