ICV alerta de l’aposta «privatitzadora» per a la UVic

Els ecosocialistes critiquen la posició de Josep M. Vila d’Abadal en el procés electoral al rectorat.

Redacció osona.com
22 de juny del 2010
ICV d’Osona ha emès un comunicat on valora la seva posició al voltant de l’elecció del nou rector a la Universitat de Vic (UVic). Els ecosocialistes critiquen l’actuació de l'alcalde de Vic i president del Patronat de la FUB (Fundació Universitària Balmes), Josep Maria Vila d’Abadal, i demanen que no s’aposti per una proposta “privatitzadora”.

-------------------
NOTA DE PREMSA
ICV D’OSONA
ICV demana al govern vigatà que deixi de desvirtuar la vocació i tradició de servei públic de la UVic


- Els ecosocialistes demanen al president del Patronat de la FUB que es respecti l’autonomia universitària i que es deixi d’apostes privatitzadores

Des d'ICV Osona considerem que les darreres intervencions de l'alcalde de Vic i president del Patronat de la FUB (Fundació Universitària Balmes) pel que fa al procés d'elecció del nou rector o rectora de la UVic, apartant alguns candidats i fent apostes per d'altres, suposen un clara vulneració de l'autonomia universitària i una voluntat de "dirigir" la UVic.

ICV d'Osona no només no compartim les maneres de fer de l'alcalde de Vic, si no que ens mostrem totalment contraris a les apostes "privatitzadores" del govern vigatà que allunyarien la UVic del model d'universitat fins avui consolidat.

Per ICV d'Osona el manteniment del model universitari propi que ha forjat la UVic en els darrers anys és la millor garantia per continuar consolidant la institució i l'oferta universitària a la Catalunya Central.

Des de la nostra formació sempre hem defensat un model d'universitat lligat al territori,  amb un model de gestió propi i amb una clara vocació de servei públic, un model que considerem que cal mantenir i reforçar amb la incorporació de la UVic a la marca Universitat de Catalunya.

Per a ICV, l'aprovació del contracte programa ja va suposar una fita important per garantir el futur i l'estabilitat de la UVic i la seva integració en l'Espai Europeu d'Educació Superior, i un pas més per aprofundir en la transparència i el control públics, amb un finançament que l'apropa al model públic i amb una rendició de comptes molt més efectiva, tot i respectar el model de gestió propi.

Entenem que el nou rector o rectora i el nou equip de rectorat ha de ser coherent amb aquest model d'universitat, impulsant un projecte engrescador que reafirmi la voluntat de la UVIC de  mantenir el seu caràcter de servei públic, i esdevenint una universitat de referència a nivell català i internacional. Alhora, per a ICV d'Osona el projecte universitari de la UVic ha de continuar sent un element important d'equilibri i vertebració del territori

- Fòrum: "Assumpta Fargas, si o no?
- Fòrum: "Vila d'Abadal es carrega la rectora de la UVic
- Anar al bloc dels estudiants de la UVic: "Què està passant a la UVic"
- Més informació sobre les eleccions al rectorat
- Web de la UVic
- Web de Jordi Montañà
Arxivat a