La selecció de Catalunya debuta a la Copa Amèrica amb una còmoda victòria

Els catalans s’imposen a Uruguai per 9-1, en un partit on l’afició ha estat la gran protagonista. Aquest dilluns, també ha tingut lloc la cerimònia d’inauguració.

Redacció osona.com
22 de juny del 2010
Un moment de la cerimònia inaugural.
Un moment de la cerimònia inaugural. | Joan Mill
Un moment de la cerimònia inaugural. Foto: Joan Mill

La selecció de Catalunya s’ha estrenat en l’Open Internacional Copa Amèrica 2010, que es disputa aquesta setmana a Vic, amb una clara victòria davant d’un Uruguai dur i força segur en defensa. En l’últim partit d’aquesta primera jornada de competició, els catalans han dominat el matx des del començament, obrint el compte golejador al tercer minut de joc. Tot i que l'Uruguai ha aconseguit retallar distàncies, el gol de Torra al minut 13 ha estat clau en el resultat final del partit, 9 a 1.

El conjunt uruguaià no ha tirat la tovallola i ha mostrat que també són capaços de plantar cara a una Catalunya molt superior. Alexis Mazursky i Claudio Maeso han estat els dos jugadors que més han insistit sobre la porteria de Llaverola.

Podem dir que Catalunya ha jugat amb un jugador més, l’afició. Una resposta increïble dels més incondicionals, que en cap moment han deixat de cantar i animar la selecció catalana; sota el lema “Una nació, una selecció”, han fet d’aquest partit tot l’espectacle.

Catalunya: Llaverola, Ordeig, Titi Roca, Panadero, Gual -cinc inicial- Torra, Bargalló, Bancells, Rocasalbas

Uruguai: Tomasini, Batistoni, A. Mazursky, H. Mazursky, Maeso -cinc inical-

Àrbitres: Luis Reyes (Xile) i Christian Madariaga (Xile)

Gols: 1-0 Titi Roca (min. 3); 2-0 Gual (min. 5); 2-1 A. Mazursky (min. 11); 3-1 Torra (min.13); 4-1 Bargalló (min. 17); 5-1 Rocasalbas (min. 20); 6-1 Bargalló (min. 21); 7-1 Rocasalbas (min. 22); 8-1 Panadero (min.32); 9-1 Ordeig (min. 34)

Primera jornada

En la jornada inicial d’aquest dilluns ha tingut lloc la cerimònia inaugural d’inauguració i s’han disputat altres partits, amb els següents resultats:

Argentina-EUA, 11-1
Xile-Equador, 8-0
Brasil-Alemanya, 5-3

Avui dimarts, Catalunya s’enfrontarà a Xile, a les 21:30 hores.

- Tota la informació i calendari de partits
- Presentació de la Copa Amèrica

Laselecció catalana d'hoquei patins i la d'Uruguai, després del partit, alpavelló Castell d'en Planes de Vic. Foto: Copa Amèrica