«Aigua pudenta», primera novel•la de Marc Capdevila

L’obra ha guanyat el Premi Sebastià Juan Arbó. Avui es presentarà a Tona, on està ambientada la trama.

Redacció osona.com
16 de juny del 2010
El proper dimecres 16 de juny, a les 19:30h, Marc Capdevila presentarà  a Tona el seu llibre “Aigua Pudenta”, obra editada per Cossetània Edicions i galardonada amb el XIX Premi de narrativa Sebastià Juan Arbó.  L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Caterina Figueres de Tona (C/ Antoni Figueras, 62).

FITXA TÈCNICA

Aigua pudenta
Autor: Marc Capdevila            
Col•lecció: Notes de color, núm 34       

Realitat i ficció, present i passat es barregen en aquesta novel•la que té lloc en el suggerent escenari de quan Tona era un lloc d’estiuejants i balnearis. En Quel, un marrec escanyolit i malaltís que ve a prendre les aigües, es troba al mig d’uns successos que varen restar oblidats a l’arxiu de la pols. Avui, esdevingut un avi entranyable, decideix llegar-nos els seus records abans que l’Alzheimer el deixi sense el seu bé més preuat: la memòria. En contrast, alguns dels actors principals d’aquells esdeveniments, en Maquis, la Neus o mossèn Pigrau, malden per passar pàgina i a voltes per esborrar del seu record el sofriment sofert o infringit.

Marc Capdevila

Neix el dia de Reis de l’any 1966 a Vic, si bé fa anys que viu a Tona amb la seva família. El poble amable d’Osona és escenari d’aquesta novel•la. Titulat en Administració d’Empreses, llicenciat en Humanitats, amb la literatura es diverteix, expressa inquietuds i s’obre al món. Paradoxalment, el primer que va publicar fou un text breu, Hipotermia, en un recull de relats en llengua castellana. També fa articles d’opinió per al setmanari El 9 Nou a Osona. “Aigua Pudenta” és la seva primera novel•la que ocuparà les lleixes de les llibreries.
Arxivat a