Els fets es precipiten i Vila d’Abadal avança la trobada amb la UVic

El president de la FUB explicarà el nou projecte per al centre, encapçalat pel possible nou rector Jordi Montaña. Mentrestant, la comunitat universitària redacta un programa de consens que poguessin assumir diversos candidats interns.

Redacció osona.com
11 de juny del 2010
Assumpta Fargas i Josep Maria Vila d'Abadal.
Assumpta Fargas i Josep Maria Vila d'Abadal. | Adrià Costa
Assumpta Fargas i Josep MariaVila d'Abadal, en una roda de premsa, fa uns mesos. Foto: Adrià Costa

Després de la ràpida successió dels fets a les últimes hores, l’alcalde de vic i president de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Josep Maria Vila d’Abadal, ha decidit avançar la seva compareixença davant la comunitat universitària de la Universitat de Vic (UVic) prevista per al divendres 18 de juny. La trobada tindrà lloc el proper dimarts, a les 10 del matí.

Vila d’Abadal explicarà quina és la situació actual del procés electoral per escollir el nou rector, com serà la nova etapa que proposa la FUB  i perquè s’ha optat per Jordi Montaña per liderar aquesta etapa. Montaña substituiria en el càrrec a Assumpta Fargas, l’actual rectora.

Pel que fa a la possible candidatura de Fargas, sembla que segueix ferma i continua pensant en presentar-se, tot i les nul•les possibilitats d’èxit. Pel que fa a un altre possible candidat que sortiria de dins de la comunitat universitària, la decisió ha quedat posposada per als propers dies.

De moment, els representats d’aquesta comunitat (membres de l’equip rectorial, degans i directors de centres, representants de les empreses vinculades a la UVic i de la comunitat universitària) estan elaborant un programa de consens que pogués assumir tota la universitat. “L’objectiu és que tothom es pugui sentir còmode amb aquestes línies estratègiques”, han explicat a Osona.com fonts properes a la comunitat universitària. La intenció també passa per buscar, a més de suports interns, alguns de l’exterior.

Un cop elaborat el programa, es decidiran “dos o tres noms” que es presentaran a la FUB i que podrien encapçalar una hipotètica nova candidatura a les eleccions de rector. Entre aquests noms hi podria haver Assumpta Fargas.

L’elecció de Montaña, que fins fa unes hores semblava molt clara, podria sortir perjudicada, segons han explicat a Osona.com fonts de la FUB. “No hi ha la certesa que Montaña sigui el nou rector. El que està clar és que no ho serà Assumpta Fargas. En tot cas, tot dependrà dels noms que proposi la comunitat universitària”, han apuntat les mateixes fonts.

- Més informació sobre les eleccions al rectorat
- Web de la UVic
- Web deJordi Montañà
Arxivat a