Detingut a Manlleu per robar cable de coure a la via de tren

Entre els danys i el material, el cost del furt puja més de 3.000 euros.

Redacció osona.com
04 de juny del 2010
La Policia Local de Manlleu va detenir dilluns, dia 31 de maig, a les 14:58 hores, al camí Puig de Malla (vies del tren), M.A., nat el 1973 i veí de Manlleu, per furt d’un cable de coure i danys.

El maquinista d’un dels trens que sortia de l’estació de Manlleu en direcció Vic va donar avís a l’empresa ADIF, encarregada de les infraestructures ferroviàries, que a 800 metres de l’estació hi havia una persona manipulant cables a prop de les vies. Un cop al lloc, els agents van comprovar que hi havia una furgoneta en un descampat al costat de la via, i van veure com darrere d’uns matolls semblava que hi havia alguna persona amagada, que va resultar ser el propietari del vehicle. Davant de l’actitud sospitosa que havia mostrat, es va comprovar que a l’interior del cotxe, que era de la seva propietat, hi havia un rull de 25 metres de cable de coure i, partint del lloc on se’l va trobar, es van trobar sis rulls de cable de coure d’uns 25/30 metres de llargada cadascun.

En paral•lel a la via hi havia més cable estès de diferents mides, ja tallat i a punt per ser enrotllat com els altres, i la llargada d’aquest era d’un quilòmetre i mig (1,5 km). També es va localitzar una serra d’arc de ferro.

La valoració dels danys ocasionats amb mà d’obra eren superiors a 500€, i la valoració del cable (que és de comunicació) puja a 2.720€. Per aquest motiu, es va detenir el sospitós i se’l va traslladar a les dependències policials on, un cop acabada la instrucció, va passar a disposició judicial.
Arxivat a