Joan Laporta fa ple a Vic

El president del FC Barcelona ha ofert una xerrada a la universitat, amb un gran seguiment de públic i mediàtic.

Redacció osona.com
04 de juny del 2010
576_1275644438Joan_Laporta_Vic_3
576_1275644438Joan_Laporta_Vic_3 | Adrià Costa
Laporta ha explicat a la UVic lesclaus de l’èxit del Barça. Foto: Adrià Costa

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha estat avui a la Universitat de Vic per pronunciar la conferència “El Barça, més que un club al món. Les claus d’un model d’èxit” davant un centenar d’estudiants. La presència de Laporta a la UVic ha coincidit amb el primer dia de la campanya electoral a la presidència del Barça, un fet que constata que des del club se segueix amb interès i, per tant, es legitima aquesta recerca universitària. La xerrada ha tingut un gran seguiment mediàtic, amb mitjans d’àmbit nacional i comarcal.

L’acte ha tancat el cicle de conferències  del projecte Observatori Eleccions Barça 2010, una recerca que impulsa la Facultat d’Empresa i Comunicació amb la participació de 20 estudiants de Periodisme. En concret, els estudiants estan fent un seguiment del tractament que estan donant els mitjans de comunicació (premsa, televisió, xarxes socials) a les eleccions blaugranes i al discurs dels quatre candidats: Sandro Rosell, Marc Ingla, Jaume Ferrer i Agustí Benedito.

Joan Laporta, aquestdivendres al matí a Vic. Foto: Adrià Costa

Els alumnes han tingut l’oportunitat de preguntar directament a Laporta qüestions relacionades amb l’estudi que estan fent i molt lligades a l’actualitat. En aquest sentit, tot i que Laporta ha considerat que ha de mantenir un paper “neutral” en la campanya ha  reiterat el seu suport a Jaume Ferrer, en creure que es pot fer “compatible la llibertat d’expressió amb la defensa del model” actual de club. Igualment ha insistit en defensar “la catalanitat desacomplexada” del FC Barcelona i ha emplaçat a Sandro Rosell –a qui sempre ha anomenat Alexandre- a donar explicacions sobre la seva suposada implicació en un presumpte cas de corrupció al Brasil.

Abans de la conferència, Laporta ha estat rebut per la rectora, Assumpta Fargas, i s’ha interessat pel model de la UVic.  Posteriorment, a la sala Segimon Serrallonga, on s’ha fet la conferència, ha pogut veure la projecció del lip dup que els estudiants van enregistrar aquest mes de maig i que està batent tots els records de visites i descàrregues al YouTube (més de 130.000 reproduccions). En presència d’alguns dels estudiants autors del lip dup, Joan Laporta s’ha confessat encantat amb aquest vídeo i s’ha compromès a penjar-lo al seu web.

Joan Laporta, mirant el lip dup dela UVic, just abans de començar la conferència. Foto: Adrià Costa

L'aula Sagimon Serrallonga s'ha quedat petita per escoltar a Joan Laporta. Foto: Adrià Costa
Arxivat a