Lluís Llach presenta el seu celler de vi

Unes 40 persones assisteixen a la segona sessió del cicle que impulsa Jubany Events, a l'espai Idees de Vic.

Redacció osona.com
28 de maig del 2010
Lluís Llach presenta el seu vi a l'espai Idees de Vic.
Lluís Llach presenta el seu vi a l'espai Idees de Vic. | Toni Anguera
Lluís Llach presenta el seu vi a l'espai Idees de Vic. Foto: Toni Anguera

Una quarantena de persones van assistir aquest dimecres al vespre al sopar maridatge dels vins Vall Llach amb una selecció de tapes de Jubany Events, que va tenir lloc a l’espai Idees de Vic. El cantautor Lluís Llach, copropietari del celler de Porrera,  va comparèixer per sorpresa a l’acte, un tipus d’esdeveniment als quals no té per costum assistir.

Era la segona sessió del cicle “Més enllà del vi, protagonistes i empresaris”, que impulsa Jubany Events, l’àrea d’esdeveniments i celebracions de Nandu Jubany. En aquest cas, l’acte estava organitzat per l’Associació Osona Cuina i gestionat per Jubany Events.

La sessió la va dirigir l’enòleg i gerent del celler Vall Llach, Salus Álvarez, president del consell regulador de la Denominació d’Origen qualificada Priorat. Lluís Llach també va intervenir per explicar la raó de ser del celler Vall Llach i la filosofia que guia l’empresa, basada en la microproducció controlada de les seves finques per prioritzar la qualitat per sobre de la quantitat.

Els assistents van poder degustar els tres principals vins del celler Vall Llach: en primer lloc l’Embruix, un vi jove elaborat amb una mescla de varietats autòctones del Priorat, Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon. A continuació, el gust elegant i modern de l’Idus, fet majoritàriament a partir de vinyes velles de carinyena i garnatxa. I, finalment, el Vall Llach, la carta de presentació del celler de Porrera.

Els tres vins es van maridar amb vuit tapes elaborades i servides per Jubany Events, que van començar amb un vermut a la llauna, un caneló de codonyat i formatge de cabra i un bombó de foie i or i van seguir amb coca de poma caramel•litzada i mi cuit de foie, steak tartar de vedella i patates rosses, arròs cremós de bolets i espàrrecs verds i un caneló de pollastre de pagès rostit. El tiramisú de maracuià va posar punt i final al sopar maridatge.

El cicle “Més enllà del vi, protagonistes i empresaris”, pretén apropar protagonistes destacats de diferents àmbits de la gastronomia a la comarca d’Osona.
El proper acte del cicle tindrà lloc el 9 de juny a l’hotel mas Albereda de Sant Julià de Vilatorta. La sessió “Nascuts a l’ombra de la vinya” girarà a l’entorn dels vins de Raventós i Blanc i comptarà amb la presència de Manel Raventós.

- Més informació del cicle de Nandu Jubany

Lluís Llach presenta el seu vi al'espai Idees de Vic. Foto: Toni Anguera
Arxivat a