Sant Julià ja pensa en una tercera edició de la Fira de Ceràmica el Tupí

La segona edició del certamen ha tingut molt bona acollida.

Redacció osona.com
25 de maig del 2010
Maria del Mar Bonet, el passat dissabte a la Fira del Tupí.
Maria del Mar Bonet, el passat dissabte a la Fira del Tupí. | Xevi Pona
Maria del Mar Bonet, el passat dissabte a la Fira del Tupí. Foto: Xevi Pona

Sant Julià de Vilatorta ha celebrat aquest cap de setmana, del 22 i 23 de maig, la segona edició de la Fira de la ceràmica el Tupí, que ja s'ha consolidat com un dels referents en fires artesanes i monotemàtiques. El certamen pretén ser un reconeixement a aquests artesans que  encara avui en dia es dediquen al noble ofici de ceramista o terrisser.

La fira s'ha ubicat al centre històric del poble, des de les 10 del matí a les 8 del vespre. La proposta ha comptat amb moltes activitats complementàries, des de conferències i exposicions, fins a tallers i activitats infantils.

Com a gran atractiu, hi ha hagut la construcció d’un forn de rakú, el dissabte el matí. Els visitants han pogut provar la burricleta, una bicicleta rural elèctrica.

- Programa de la Fira
- Més informació de la Fira

Galeries de fotos:
- 2010
- 2009

------------------
NOTA DE PREMSA


Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Sant Julià de Vilatorta la segona edició de la Fira de Ceràmica “El Tupí”, on l’èxit de participació i de públic assegura la seva continuïtat i esperona els organitzadors que ja treballen per a les properes edicions.

La inauguració del certamen va anar a càrrec de l’alcalde de la població, Joan Rosell; el regidor de Turisme de Sant Julià de Vilatorta i director de la fira, Oriol Tafanell; Maria del Mar Bonet, presidenta d’honor de la fira; Gemma Amat, directora d’Artesania de la Generalitat de  Catalunya; i Jordi Fàbrega, delegat del Govern de la Generalitat de la Catalunya Central.

La bona assistència de públic a l’acte d’inauguració oficial de la fira ja feia preveure la gran acollida que ha tingut aquesta segona edició. Cal destacar també l’encert en la tria d’expositors: mes d’una trentena, tots ells artesans amb la intenció de treballar per una dignificació i prestigi d’un fira monotemàtica, tots han ofert al públic assistent un ventall de productes de gran qualitat.

Complementat amb alguna parada dels comerciants del poble, que també han participat en la fira.
Paral•lelament a la fira, totes les activitats com conferències en torn a la ceràmica i a l'ofici de terrisser, concurs de ceràmica i terrissa, espectacles infantils, tallers de ceràmica, demostració de l'ofici a càrrec dels expositors han tingut una gran acollida i una molt bona participació del nombrós públic assistent. Una de les activitats que més interès ha creat es el concurs “Memorial Joan Capdevila”.
Joan Rossell i Oriol Tafanell van fer l’entrega de premis del 2n concurs de la fira ceràmica i terrissa, el Tupí. La dotació del primer premi de ceràmica ha estat possible gràcies al patrocini de Caixa de Manlleu, i amb la col•laboració de Diputació de Barcelona i Artesania de la Generalitat de Catalunya. El jurat va seleccionar 15 obres d’un conjunt de 16 artistes i artesans de Catalunya, la península i d’Alemanya. Es va fer una segona selecció per a escollir la modalitat de ceràmica i terrissa. La decisió va tenir lloc al Saló Catalunya, el dissabte dia 22 de maig a les 10h.

Els membres del jurat d’aquesta edició, estava format per Gemma Amat (Artesania de Catalunya), Emili Sempere (erudit de la ceràmica i terrissa), Isabel Ylla-Català (ceramista de renom de Sant Julià de Vilatorta), Jordi Marcet (ceramista professional), Rosa Vila d’Abadal (ceramista professional) i Teresa Gironès.

El veredicte:

Segon premi en la modalitat de ceràmica dotat amb 1.000€ a Roser Oter, per l’obra Gronxador d’emocions.

Primer premi modalitat ceràmica, dotat amb 2.500€ a Samuel Bayarri per l’obra Eridano.

Premi de modalitat terrissa dotat en 1.500€ a Lluís Heras, per l’obra Poal i Tramostera, va recollir el premi David Rosell.

La Llar d'Infants La Patuleia també es va sumar a la Fira del Tupí. Foto: La Patuleia

Salvador Capdevila, fill de l'últim tarrissaire de Sant Julià va fer una demostració de l'ofici. Foto: Adrià Costa