El GDT i El 9 Nou reben dos dels Premis de Civisme 2009

Per la tasca al sender PR-C46 a Sant Bartomeu i per un conjunt d’entrevistes a immigrants.

Redacció osona.com
19 de maig del 2010
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presidit l’acte de lliurament dels Premis de Civisme 2009 que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat aquest dimarts, 18 de maig. Aquests guardons tenen com a objectiu general la promoció del civisme des de diferents àmbits d’actuació de la societat catalana. El Grup de Defensa del Ter i el bisetmanari El 9 Nou han estat premiats.

Els Premis de Civisme, un certamen convocat des de la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, estan formats pels Premis Serra i Moret, d’assaig, treball pedagògic, còmic i producció audiovisual; els Premis Jaume Ciurana, a l’actuació cívica juvenil; i els Premis Civisme als Mitjans de Comunicació, per a premsa escrita, televisió, ràdio i web.

XXIV Premis Jaume Ciurana

 
Aquests premis distingeixen els grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret dels Països Catalans “En favor de les persones” o “En la millora de l’entorn natural”. En aquesta edició s’hi han presentat dotze grups.

El segon premi ha estat per als joves que han participat en el Camp de Treball “La ruta del Sorreigs”, a la conca del riu Ter, per la tasca d’arranjament i marcatge del sender PR-C46, del camí de Sant Bartomeu i de la Font del Gorg Negre, realitzat per la demarcació de Vic de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi - Grup de defensa del Ter (Osona).

XV Premis Civisme als Mitjans de Comunicació

 
L’objectiu d’aquests premis és reconèixer la tasca dels mitjans de comunicació en la divulgació dels valors cívics. En aquesta edició, han concursat cinquanta treballs en les diferents modalitats de premsa escrita, ràdio, televisió i web.

 En modalitat de premsa escrita, el premi ha estat per al conjunt de 21 converses publicades a El 9 Nou de l’edició d’Osona i el Ripollès entre el 22 de maig i l’11 de desembre de 2009. El jurat valora com a molt interessants els reportatges periodístics elaborats amb joves immigrants de la comarca d’Osona sobre el fet migratori, destacant l’experiència personal de cadascuna de les persones entrevistades. També valora com a molt positius els testimonis de les persones entrevistades, primer, perquè costa trobar versions positives de la immigració als mitjans de comunicació, i després, perquè contribueixen a mostrar el caràcter mestís de la societat i ajuden a valorar i entendre les situacions provocades pels processos migratoris.

- Més informació, des del web de la Generalitat