Els Sagals d'Osona aixequen tres castells de set a Sant Cugat

Algunes baixes importants no han permès aconseguir els objectius a la colla carbassa.

Redacció osona.com
18 de maig del 2010
576_1274116241409
576_1274116241409 | Lurdes López
Foto: Lurdes López

Aquest diumenge, els Sagals d’Osona han actuat a Sant Cugat del Vallès, davant del Monestir, en motiu de la diada de la colla local els Castellers de Sant Cugat.

 El dia ha acompanyat al marc de la plaça on s'ha fet la diada castellera. Pels carbasses ha sigut una diada de circumstàncies, el fet que faltessin a darrera hora algunes camises "importants" no ha permès arribar al objectius que es creien possibles. Després d'obrir plaça amb 2 pilars de 4, s'ha descarregat un 4d7 amb agulla força treballat. A segona ronda un 3d7 aixecat per sota (el quart de la temporada!!!) marca de la casa...malgrat canvis als equips dels "aixecadors", els encarrgats d'alçar a plom el castell han marcat bé els ritmes de pujada i no s'ha vist cap problema en la seva execució. Tercera ronda un 4d7 amb "estrenes" de castellers a diferents posicions. L'entrada de gent nova està permeten una renovació de troncs, feta mica en mica, però que garantirà recanvis pels castells més grans. Per tancar la diada un pilar de 5.

Els osonencs tanquen així un cap de setmana ple d'activitats: Mostra d’Entitats a Vic , concert dels Rengles, diada castellera a Sant Cugat... Ara, la propera diada serà el 30 de maig a Manresa, però abans els Sagals participaran també en els actes de la Setmana de la Ciutadania de Vic i tornaran a fer la campanya "Tots som una colla" en favor de la integració dels nouvinguts dins de les colles castelleres i a la societat on viuen.