Fotos: Tàrrega transfereix a Manlleu la capitalitat gegantera de Catalunya

En una jornada festiva en la que hi participen 140 colles i 400 gegants.

Marc Riera / ACN
10 de maig del 2010
La plaça Fra Bernadí es va omplir de gom a gom.
La plaça Fra Bernadí es va omplir de gom a gom. | Joan Parera

La plaça Fra Bernadí es va omplir de gom a gom. Foto: Joan Parera

Manlleu s'ha convertit aquest diumenge en la 25ª Ciutat Gegantera de Catalunya. La població osonenca ha recollit el testimoni de Tàrrega (Urgell), que ha tingut aquesta distinció del món casteller durant el darrer any. Com marca la tradició, l'acte ha consistit en el traspàs d'en Treball i la Cultura, els dos gegants de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya que representen la capitalitat. Un total de 140 colles amb uns 400 gegants, procedents de tots els Països Catalans i Bèlgica, han participat als actes d'aquest cap de setmana a Manlleu. El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha presidit la festa gegantera.

A primera hora del matí, quatre gotes de pluja han encès les llums d'alarma. Tot i això, l'amenaça no s'ha consumat i el programa d'actes s'ha celebrat en un ambient festiu. Diverses cercaviles han sortit de diferents punts de la població. Totes elles tenien com a punt de destí la plaça Fra Bernadí, que s'ha omplert de gom a gom per l'acte central de proclamació. La jornada gegantera ha acabat al pavelló municipal d'esports amb un dinar popular i ball folk.

A més del conseller de Cultura, a l'acte de proclamació també hi han assistit els alcaldes de Manlleu i Tàrrega, Pere Prat i Joan Amézaga, el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fondevila, la diputada adjunta de cultura de la Diputació de Barcelona, Carme Garcia, i el president de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, Albert Moya. L'any vinent la Seu d'Urgell (Alt Urgell) serà la propera capital gegantera.

Els actes de proclamació de Manlleu com a ciutat gegantera s'han allargat durant tot el cap de setmana. Divendres van arrencar amb un concert del grup Brams. El dissabte es van fer una plantada de gegants i diferents balls. A la nit es va fer una festa al pavelló amb l'actuació de l'orquestra Cimarron.

- Més informació i programa de la Ciutat Gegantera
- Anar al web de la Ciutat Gegantera

Galeries de fotos:
- Concert de Ressaka Ska i Brams
- Activitats diverses (divendres)
- XXVII Trobada comarcal de gegants

Aquest divendres va començar la gran festa de Manlleu XXV Ciutat Gegantera. Foto: Joan Parera

Arxivat a