Bon Preu tanca la compra d’Intermarché amb la integració de 30 centres

Tots els establiments estant ubicats a Catalunya. El grup està en procés de desinversió dels altres 21 supermercats de l’operació, que es troben a la resta de l’Estat espanyol.

Redacció osona.com
02 de maig del 2010
576_1266571412intermarchebonpreu
576_1266571412intermarchebonpreu

Després de mesos de negociació el Grup Bon Preu va signar a mitjans de febrer l’adquisició definitiva dels 51 supermercats Intermarché ubicats a l’Estat espanyol. Des d’aleshores i fins a dia d’avui s’han reformat i obert les portes de 30 dels establiments inclosos en l’acord, tots a Catalunya. El grup de distribució es troba immers en el procés de desinversió dels establiments ubicats a la resta de l’Estat espanyol.

La operació ha permès la incorporació de la plantilla d’Intermarché, que suposa un total de 800 persones i que se sumen a les 200 contractades per fer front a la integració. Prop de 1.000 treballadors que suposen superar les 4.000 persones en plantilla.  En els mesos de març i abril, a banda de reformar els establiments, s’ha format a tot el personal perquè adquireixin els valors, la cultura,  la voluntat de servei i la filosofia comercial de la cadena osonenca.

Els nous establiments, que s’han convertit a les ensenyes Bonpreu i Esclat, es troben en diferents poblacions catalanes on l’empresa encara no hi era present: Banyoles, Sant Antoni de Calonge, Empuriabrava, Palafrugell, Platja d’Aro, Lliçà d’Amunt, Pallejà, Sitges, Súria, Cunit, Deltebre, Flix, Miami Platja (Mont-Roig), Móra La Nova, Salou, Sant Carles de la Ràpita, Torreforta, Alcarràs i Tremp. També es reforça l’oferta comercial a poblacions com Palamós, Roses, l’Escala, Santa Perpètua de la Mogoda, Figueres o Ripoll, on l’empresa ja hi era present.

Amb l’objectiu de poder gestionar amb la màxima eficiència les noves botigues ja han començat les obres per ampliar els magatzems que l’empresa té a Balenyà amb un total de 8.200 m2: dels que  5.000 m2  són per la gestió del producte sec, 1.600 m2 per l’àrea de gestió del reciclatge i 1.600 m2 pel magatzem de fruita. Està previst que les obres finalitzin l’octubre del 2010 i la inversió serà de aia milions d’euros.

“En el procés de transformació dels establiments Intermarché en supermercats Bonpreu i Esclat, s’aposta per un model comercial de qualitat, amb un àmpli assortit de marques reconegudes, una bona atenció al client i una excel•lent relació qualitat-preu”, diuen des de l’empresa. Segons el director comercial de Bon Preu, Antoni Amblàs, “el nostre objectiu és que el client que entri a una d’aquestes botigues tingui la sensació que allò ha estat un Bonpreu tota la vida, tan per l’espai i imatge com també pel servei rebut del personal de la botiga”.

L’adquisició dels supermercats Intermarché permetrà assolir els 150 establiments. La xifra de negoci del grup, 509 milions d’euros en l’exercici 2009, es preveu que creixi fins als 700 milions en el present exercici, fet que suposaria un increment del 38%. 

- Notícies publicades