El filòsof Alejandro Piscitelli fusiona tecnologia i humanitats a l’e-week

Assumpta Fargas i Josep Burgaya inauguren el certamen, que s’allargarà fins dijous.

Redacció osona.com
21 d'abril del 2010
Alejandro Piscitelli, aquest dimarts a la tarda a la sala Sagimon Serrallonga de la UVic.
Alejandro Piscitelli, aquest dimarts a la tarda a la sala Sagimon Serrallonga de la UVic. | Adrià Costa

Alejandro Piscitelli aquest dimarts al matí a l’Aula Magna de la UVic. Foto: Ajuntament de Vic

La 7a edició de l’E-week, Setmana digital a Vic ha començat oficialment aquest dimarts, 20 d’abril, el matí a l’aula Magna de la Universitat de Vic (UVic) amb un acte inaugural presidit per la rectora de la UVic, Assumpta Fargas, i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic i president de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic), Josep Burgaya.

Burgaya ha explicat que “l’e-week aporta grans aspectes pel que fa a la dimensió universitària, al foment de la incorporació de les noves tecnologies en el món empresarial i en la difusió del coneixement digital per evitar la fractura de sectors de la societat que en queden al marge”. El president d’ImpeVic ha continuat dient que “l’Ajuntament de Vic assumeix el compromís de col•laboració amb la Universitat de Vic per treballar conjuntament en aquest sentit” i ha anunciat que el laboratori urbà de noves tecnologies que és previst inaugurar a finals d’any serà “una e-week continuada i un espai estable per a  la formació i la investigació  de les Tecnologies de la lnformació i la Comunicació”.

Assumpta Fargas ha definit l’e-week com “una setmana de formació fora de les aules amb un format amb diversitat de contingut on tothom pot sentir-s’hi representat”. Fargas també ha dit que l’e-week compleix amb les tres grans missions de la universitat que són “docència, recerca i implicació social”. També ha agraït la implicació per part dels organitzadors i col•laboradors.

Ponents 2.0 i cursos gratuïts

Antònia Pujol, degana de la facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic, ha estat l’encarregada de presentar el primer conferenciant d’aquest matí, Alejandro Piscitelli, a qui ha definit com “un mestre de la comunicació que representa la fusió entre la vessant d’humanitats i la tecnològica”.

Sota el títol “Promesas y realidades de la educación 2.0” Alejandro Piscitelli ha parlat de la transformació ideològica i social a causa de la incorporació de les noves tecnologies i, concretament, de l’aplicació de les xarxes socials com són el Facebook, el Twitter i el Youtube.
Piscitelli ha afirmat que l’aparició de noves eines de comunicació ha generat “una metamorfosi en la vida de les persones” i que l’aparició de nous dispositius ha de servir per “crear nous conceptes referents a la comunicació”. Segons el mateix Piscitelli, la implicació i la participació dels usuaris “és la base d’aquest nou món on és possible organitzar-se sense organitzacions”.

“Com funciona l’ordinador?” és el curs que ahir dilluns va donar el tret de sortida al programa de formació gratuïta organitzat dins el marc de l’E-week i que es porta a terme a les instal•lacions de l’ImpeVic. El mateix dimarts,  a les 18:30 h, va ser el torn del curs “Internet i correu electrònic” i avui dimecres, 21 d’abril, a les 10:00 h començarà el curs “Introducció a la robòtica per a totes les edats”.

La programació de l’ e-week continua fins aquest dijous, 22 d’abril, amb diverses conferències i taules rodones a càrrec d’experts del món de la comunicació.

- Web de l'e-week
- Veure programació e-week
- Presentació de l'e-week

Assumpta Fargas i Josep Burgaya durant la inauguració de l’e-week. Foto: Ajuntament de Vic

Alejandro Piscitelli, aquest dimarts a la tarda a la sala Sagimon Serrallonga de la UVic. Foto: Adrià Costa

Sessió formativa: posicionament i màrqueting a Internet per a empreses. Foto: Adrià Costa

Sessió formativa: posicionament i màrqueting a Internet per a empreses. Foto: Adrià Costa