Vic posa en marxa un gran circuit esportiu

Té 11 quilòmetres de longitud i s'hi poden fer exercicis d'estiraments i musculació. Es pot recórrer a peu, correns o en bicicleta (mapa a l'interior de la notícia).

Redacció osona.com
21 d'abril del 2010
576_1271759576r569epmi
576_1271759576r569epmi
  

Dilluns a la tarda es va presentar al Mas Osona el nou circuït esportiu de la ciutat de Vic. Aquest projecte, amb un cost de 20.000 €, ha estat finançat de forma conjunta entre l’Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona.

El circuït ha estat assessorat i ideat a nivell tècnic per Jaume Palau, de l’empresa Fitness Vic. Durant la presentació, la regidora d’Esports, Montse Rovira, va destacar que aquesta instal·lació la poden utilitzar moltes persones per caminar, córrer o anar en bicicleta. D’aquesta manera l’Ajuntament de Vic promou i fomenta un estil de vida saludable.

A la presentació, Palau va remarcar que el recorregut és circular i té 11 km d’extensió, tot i que compta amb tres itineraris addicionals: el primer abarca la zona del Puig dels Jueus i té una llargada de 2 km; el segon es troba situat a la zona de Sant Llàtzer amb 1,3 km; i el tercer segueix part del recorregut del riu Mèder amb 1,3 km. El representant de Fitness Vic també va afirmar que aquest itinerari es pot fer a tot temps i el pot fer tota persona, ja que és molt planer.

El recorregut compta amb la singularitat de que en diferents punts s’hi poden fer exercicis d’estiraments, exercicis cardiovasulars i de musculació. A més, hi ha algun punt on es pot practicar el salt de llargada i on l’usuari pot mesurar-se la seva marca i, fins i tot, convertir-se en un índex d’autosuperació, ha apuntat Jaume Palau.

Aquesta nova instal·lació esportiva de lleure permetrà que l’usuari pugui descobrir zones i racons de la ciutat.

Inauguració del circuït

El pròxim diumenge, 25 d’abril, es farà la inauguració oficial d’aquest recorregut. L’acte consistirà en una matinal esportiva a través de l’organització de diversos grups que sortiran de diferent llocs per arribar a les 11 del matí a un punt central: el Parc Jaume Portell, on hi haurà un esmorzar basat en diferents peces de fruita per a tothom que hi hagi participat.  Els grups s’organitzen de la següent forma:

Els grups que vulguin córrer poden sortir des del Club Atlètic Vic (avinguda Olimpia s/n) o bé des del Club Natació Vic, ETB (c. Josep Maria Pallarès, 1) a les 09.30 h.

Els grups que vulguin anar amb bicicleta sortiran des del Fitness Vic (c. Miquel Llor, 2 de la zona universitària) a les 9.30 h.

Els grups que vulguin anar a peu poden sortir des del Fitness Vic (c. Miquel Llor, 2 de la zona universitària) a les 9.30 h o bé des del Pont del Blanqueig a les 9.45 h.

Els grups que vulguin aprofitar per passejar el seu gos sortiran del C. Bisbe Strauch a les 09.30 h.

En resum, la intenció per part de l’Ajuntament de Vic és que la implantació d’aquest nou circuït ajudi a la conscienciació de la pràctica de l’esport  per la salut de la persona. En cas de pluja l’activitat quedarà ajornada al pròxim diumenge, 9 de maig.

Mapa del circuit esportiu de Vic. Foto: Ajuntament de Vic
Arxivat a