El primer brot verd de la nova ronda de Gurb

Auto Suministres Motor inaugura la seva gran superfície dedicada al caravanning.

Redacció osona.com
18 d'abril del 2010
576_1271529539autosbuministros
576_1271529539autosbuministros | Adrià Costa

Ramon Tarradellas, d'Auto Suministres Motor (Foto: Adrià Costa)

L'empresa Auto Suministres Motor ha inaugurat aquest dissabte el primer gran establiment comercial que obre les portes a la ronda de Gurb, el nou espai urbanitzat que segueix en paral·lel la vora est de la carretera C-17, en plena variant d'aquest municipi i del de Vic, molt a prop de l'encreuament amb l'Eix Transversal i de l'accés Vic Nord.

Unes cinc-centes persones, en la seva majoria clients i amics de l'empresa, van assistir a l'acte. Les enormes dimensions del complex, que abasta dues plantes, i el caràcter exhaustiu de la seva oferta de caravanning i de tot el que s'hi relaciona, van ser els aspectes més impactants per al visitants.

El vertent social va reflectir-se en els discursos de Ramon Tarradellas, director de la companyia, i de Joan Roca, alcalde de Gurb. El primer va començar el seu parlament planyent-se que alguns dels convidats, sobretot els executius de marques de caravanning europees, no havien pogut arribar a Catalunya pels problemes de navegació aèria causats  "pel volcà d'Islàndia que s'ha afegit a la festa".

Després d'agrair la seva presència a familars, treballadors, clients, proveïdors, marques, i a l'alcalde del municipi, Tarradellas va afirmar que "avui inaugurem unes instal·lacions que desitgem que siguin un orgull per a tots els que estimem el mon del caravanning. Esperem que això ens permeti dir ben alt: el que a nosaltres ens agrada és el caravanning, i aquí és tota una realitat".

Fent una mirada enrere, el màxim directiu d'Auto Suministres va recordar que "quan ara fa 32 anys vam començar l'empresa, no podíem ni somiar en una fita com la que avui estem vivint. Però, dia a dia, la transformació que han tingut la nostre societat i el nostre país, juntament amb l'empenta del nostre pare i de la nostra empresa, ens hi han portat".

Sense perdre de vista la crisi que afecta el país, Tarradellas va seguir dient que "tot i un present que no és tan fàcil com voldríem, veiem el futur amb mes optimisme, i encara més quan tenim la sort que tots vosaltres ens feu costat".

Joan Roca, alcalde de Gurb, va ser l'altre orador de la vetllada :"Sóc a l'ajuntament des del 2003, quan aquest projecte ja començava de córrer; ja existia a la ment d'algú la idea d'urbanitzar aquest espai per poder encabir aquesta activitat aqui, però era una somni en aquell moment, i s'ha anat caminant. Els motius d'aquesta operació eren que som a quatre passes de Vic i que tenim aqui al davant unes grans infraestructures, com són la C17, l'Eix Transversal i l'Eix Vic-Olot. Això dóna una centralitat que feia que en Ramon Tarradellas preveiés que aquest seria un gran punt des del qual treballar, perquè també es veritat que les instal·lacions antigues eren una mica justes...  I va ser així que amb Ramon, amb el seu caràcter i l'entusiasme que encomana a tots els qui l'envoltem, aquest somni ara ja és una realitat."

Roca va recordar les dificultats que ha patit la transformació urbanística d'aquesta zona de llarga tradició agrícola: "Sabem que hi ha hagut alts  i baixos, que hem tingut onades a favor i onades en contra;  però amb la perseverancia, la constància i el dialeg d'en Ramon vers l'Ajuntament de Gurb i els veïns,  hem aconseguit fer realitat el projecte. És veritat que la Ronda es va gestar en un moment que semblava que hi havia prosperitat economica, es va dissenyar en un moment que hi havia un boom immobiliari molt gran, i ara resulta que l'hem executat en un moment que hi ha un entorn de crisi, però el que sempre hem anat dient és que el punt on hem construït aquesta instal·lació era abans i es ara el mateix, el seu bon posicionament era tan abans com és ara".

I va rematar el seu discurs amb una professió de fe econòmica: "Per tant, aquest sector, quan les coses es tornin a posar en el seu lloc, s'ha de dinamitzar i es dinamitzarà,i creiem que serà ben ara, ben a prop. Com a gurbetà i com a Ajuntament, estem orgullosos d'encabir el món del caravanning en una instal·lació tan modèl·lica com aquesta. Comentàvem, fins i tot, que és més gran aquesta  que el pavelló de Gurb, i potser algun dia haurem de fer un tracte aviam si ens el deixen", va acabar amb to irònic.

- Galeria de fotos de la inauguració (17-IV-2010)  (Adrià Costa)
- Web oficial d'Auto Suministres Motor
- Info i galeria de fotos (gener de 2009): Obres de construcció de la Ronda de Gurb

Arxivat a