Jordi Pujol, el president incansable

"Si hi ha un ajuntament que hagi tractat els immigrants amb humanitat i justícia, aquest és el de Vic"

Redacció
17 d'abril del 2010
Jordi Pujol a Tona
Jordi Pujol a Tona
És el de sempre, el Pujol de tota la vida: disertador amè, conversador planer, crític irònic i demolidor quan li cal,  i amb una envejable capacitat de síntesi i exposició d'idees. Ahir divendres, l'expresident va desplegar aquestes seves virtuts en les diverses activitats amb què va farcir la seva estada a la comarca: contactes amb directors dels mitjans de comunicació i dinar amb joves emprenedors al castell de Montrodon; trobada amb gent del món rural; conferència a Centelles i sopar multitudinari a Tona.

Com que la trobada amb els periodistes estava coberta d'un relatiu "of the record" no es tracta de detallar aquí els judicis que va emetre el fundador de Convergència. Tanmateix, alguns dels aspectes sí que podrien ser garbellats, per autorització expressa d'ell mateix i sobre la marxa.

Tot i que en principi Pujol volia escoltar els periodistes, és obvi que tractant-se d'ell aquesta intenció era difícil de portar a la pràctica. Resumint, es pot dir que Pujol no està massa eufòric per l'evolució del nostre país, però no tot són ombres: en va salvar diverses notes d'optimisme de profunditat, com els contactes que ha tingut amb escoles d'àrees "difícils" del país, i en les quals troba una voluntat de treball molt seriosa, com la que detecta en grups de joves que volen tirar endavant empreses, salvant dificultats i caient i aixecant-se pel camí.

"Si hi ha algun ajuntament que hagi tractat els immigrants amb humanitat i justícia, aquest és el de Vic", va afirmar amb contundència. Pujol va retreure el doble llenguate en temes d'immigració, per part dels càrrecs que en públic són políticament "correctes" i a porta tancada carreguen contra el fenomen immigratori.

- Galeria de fotos (Adrià Costa)

Jordi Pujol a Centelles. Foto: Adrià Costa


Pujol retroba vells coneguts al sopar a Tona (Foto: Adrià Costa).

Pujol, al castell de Montrodon.

Jordi Pujol, al castell de Montrodon.
Arxivat a