Els Sagals d’Osona signen amb nota al Mercat del Ram

Redacció osona.com
29 de març del 2010
Els Sagals d'Osona han tancat la seva participació al Mercat del Ram 2010 amb una excel•lent diada castellera el diumenge al matí. Un matí solellat a la plaça major ha esta el marc per la 13a diada del Mercat del Ram. Els Marrecs de Salt i els Castellers de Barcelona han acompanyat els osonencs en la seva primera gran trobada de la temporada.

Els pilars de 4 caminats per obrir plaça. En primera ronda, els Sagals han efectuat un 5d7 sense complicacions , segur i ferm en la seva execució abans d'un dels objectius de la diada que ha sigut el 3d7 per sota. Aquest castell, el 3d7 per sota , ha esdevingut el castell bandera dels carbasses. La pujada dels pisos ha anat segura i ràpida, l'estructura esta molt controlada pels sagals malgrat la seva complicació tècnica, descarregant el primer de l'any amb tranquil•litat. La darrera ronda l'ha tancat un 4d7 amb agulla treballat, ha sigut el castell més exigent per als castellers de Vic, però assolit. Un vano de 5 i un parell de pilars per fer pujar la quitxalla al balcó de l'ajuntament amb tancat la diada.

Les altres dues colles convidades, els Marrecs de Salt han portat una actuació bàsica de 7 amb el 3d7 , el 4d7 i un 4d7 amb agulla molt treballat, junt amb un pilar de 5 de cloenda.

Els Castellers de Barcelona han realitzat un 5d7, un 4d7 amb agulla i un 4d7. Els castellers del cap-i-casal han vingut curts d'efectiius , això ha limitat la seva capacitat però no la seguretat de les seves construccions. Un pilar de 5 de cloenda per tancar la seva participació al Ram que va sent habitual les darreres temporades.

Els Sagals també han participat molt activament de la resta de dies del Mercat del Ram: el dissabte al matí amb el cercavila pels diferents espais de la fira, més de quatre hores de castells i passejada per la ciutat.

Els propers dies els Sagals afrontaran les diades on caldrà treure els esforços i treball dels assajos. El proper 11 d'abril els osonencs actuaran a Sants, a Barcelona, i després el cap de setmana a Andalusia a Torredonjimeno en els actes d'agermanament de la ciutat de Vic amb el municipi de Jaen.

Galeries de fotos:

- Trobada castellera
- Cercavila



Els Sagals d'Osona van actuaracompanyats dels Marrecs de Salt i els Castellers de Barcelona. Foto:Xevi Mas
Arxivat a