El Mercat del Ram rep uns 200.000 visitants

El certamen d'enguany ha tingut una xifra de visitants molt semblant a l'any passat, el 40% dels quals han estat de fora de la comarca. El bon temps ha acompanyat durant tot el cap de setmana. No s'ha produït cap incident.

Redacció osona.com
28 de març del 2010
Unes 200.000 han visitat el Mercat del Ram de Vic.
Unes 200.000 han visitat el Mercat del Ram de Vic. | Adrià Costa

Foto: Adrià Costa

NOTÍCIES PUBLICADES I MÉS DADES D'INTERÈS DEL MERCAT DEL RAM

- Vídeo: valoració de l'edició d'enguany
- Totes les notícies del Mercat del Ram
- Fòrum sobre el Mercat del Ram
- Programa d’activitats
- Plànol de les ubicacions
- Renfe augmenta l' oferta de trens
- Montilla anul·la la seva visita
- El pregó, de Joan Contijoch
- Les Jornades Tècniques Ramaderes
- La processó dels Armats
- Fotos: Processó dels Armats | Recinte firal | Automoció | Mercat de palmes | Concert dels Dolors | Tarda de divendres | Màquines giratòries | Pregó | Osona des del Cel

-----------
Publicat, diumenge 19:00 hores
Un 40% de visitants, de fora d’Osona

Una roda de premsa de la regidora de Fires i Mercats, Mercè Vidal, ha servit per donar a conèixer el balanç positiu que l'Ajuntament de Vic fa del Mercat del Ram d'enguany. L’acte ha tingut lloc al recinte firal del Sucre, aquest diumenge a les 18:30 hores.

El concurs de cavalls àrabs i la presència de les energies renovables serien les fites destacades d'una fira que ha mantingut la xifra de visitants de l'any passat. Un 60% dels visitants provenien d’Osona (32% de Vic i 28% de la resta de la comarca), i el 40% restant d’altres comarques. Al migdia de diumenge, s’havien venut 10.000 entrades al recinte firal. També es van distribuir 40.000 invitacions.

El bon temps ha acompanyat durant tot el cap de setmana. No s'ha produït cap mena d''incidènt, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

------------------------
Publicat, dijous, 17:00 hores

Vic acull una nova edició del Mercat Ram, organitzat per l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic), juntament amb la col•laboració de diferents entitats de la ciutat i el patrocini de Caixa Manlleu. El certamen té lloc, aquest cap de setmana, els dies 26, 27 i 28 de març a diferents punts de la ciutat. L’edició d’enguany, que continua apostant per l’essència agrícola i ramadera del Mercat, amplia el recorregut fins al barri del Remei amb la proposta lúdica “Travessem el riu”

El retorn als orígens, un cop més Fa uns anys, l'Ajuntament de Vic va decidir recuperar l’essència agroramadera del Mercat del Ram i prescindir de la mostra multisectorial. Aquesta aposta per potenciar el sector ramader ha continuat fins aquesta nova edició de la fira, on s’augmentarà la presència de bestiar en viu, que s’ubicarà a l’exterior i a l’interior del recinte firal del Sucre.

S’hi podrà veure una representació de les tres races autòctones d’ovelles de Catalunya, vuit races diferents de vaques procedents de tot l’Estat i de França, i diferents races de porcs mascles, així com truges, garrins i llavores.

Cavalls Àrabs i la mostra de turisme, les novetats. Un dels grans atractius de la mostra serà el Concurs Nacional Morfològic i Bellesa de Cavalls Àrabs, en què hi participaran una seixantena de cavalls de tot l’Estat. També cal destacar la recuperació de la mostra de Turisme, dedicada a diferents destinacions.

La fira arriba al Remei En aquesta edició, s’ha ampliat el recorregut cap al barri del Remei, fins arribar a la Rambla Josep Tarradellas, on s’hi han organitzat un seguit d’activitats dirigides als més menuts. També hi haurà instal•lats els inflables i un parc infantil. La resta de mostres i exhibicions estaran ubicades a la zona El Sucre, al carrer Mossèn Josep Gudiol, a l’avinguda dels Països Catalans, la rambla del Passeig i la rambla del Carme.

- Plànol de les ubicacions del Mercat del Ram

Joan Contijoch, el pregoner La lectura del pregó d’enguany anirà a càrrec de Joan Contijoch, president de Caixa Manlleu des de l’any 2005. L’acte tindrà lloc dijous a les 19:30 hores a la sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic. La crisi econòmica, amb el sistema financer com a un dels protagonistes principals, i la fusió de les caixes seran alguns dels temes que es tractaran.

Activitats a dojo i per a tots els públics El pregó significarà l’inici d'un programa de múltiples activitats entre les que destaquen el 28è concurs de Canals Porcines, exhibicions de motor i eqüestres, la possibilitat de conduir cotxes elèctrics, el mercat de palmes i lloreres, una vetllada astronòmica, el mercat de pagès, una trobada castellera, una trobada gegantera, globus aerostàtics, bitlles catalanes, processó dels armats i concerts dels Dolors, entre d’altres.

El tret de sortida  el donaran les jornades tècniques ramaderes, que en aquesta ocasió aposten pel medi ambient i l’agricultura ecològica. Les jornades se celebraran del 24 al 26 de març.

- Programa d’activitats del Mercat del Ram
- Programa de les jornades tècniques

La mostra i els sectors En aquesta edició, la fira compta amb 199 expositors, distribuïts en: pavelló ramader, institucions,  horticultura i energies renovables, maquinària agrícola, automòbils, mostra de turisme, mostra comercial eqüestre, mercat de pagès, i mostra de boví, oví i porcí. El pressupost del certamen és de 380.000 euros, el mateix que l’any passat.

- Presentació del Mercat del Ram 2010
- Més informació, des del web d’ImpeVic

--------------------
Galeries de fotos:
2010
- Processó dels Armats
- Exhibició de motor
- Trobada Castellera
- XLIII Fira del Dibuix
- Atraccions
- Recinte firal
- Activitats infantils
- Mostra d'automoció i maquinària agrícola
- Passeig inaugural
- Mercat de palmes, palmons i llorer
- Cercavila dels Sagals d'Osona
- Concert dels Dolors a càrrec de l'Orfeó Vigatà
- Activitats diverses (divendres)
- Exhibició de Màquines Giratòries
- Pregó de Joan Contijoch
- XXVIIè Trofeu Internacional de Globus

2009
- Espectacle «Al galop amb Pep Poblet»
- Exhibició de Motor
- 69è Aplec de la Sardana
- Trobada castellera
- Benedicció de palmes a la catedral
- Fira del dibuix i trobada de caricaturistes
- Exhibició de motoserra
- Cercavila i ballada de gegants
- Cercavila dels Sagals d’Osona
- Recinte firal
- Passeig inaugural
- Mercat de palmes, palmons i llorer a la plaça Major.
- Mercat d'automoció i maquinària agrícola
- Tastets del Mercat del Ram
- El pregó de l'economista Miquel Barceló
- Concurs de màquines giratòries

2008
- Parc d'atraccions
- Activitats diverses (6)
- Activitats diverses (5)
- Activitats diverses (4)
- Activitats diverses (3)
- Activitats diverses (2)
- Activitats diverses (1)

2007
- Activitats diverses

2005
- Activitats diverses (diumenge)
- Benedicció de les Palmes a St Francesc s'hi moria
- Activitats diverses (dissabte)
- 1r Concurs del Burro Català

70è Aplec de la Sardana. Foto: Adrià Costa

Un dels castells aixecats pels Sagals d'Osona, aquest migdia a la plaça Major Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa

Joan Ridao, aquest matí al recinte firal. Foto: Adrià Costa

Els guanyadors del concurs de Canals Porcines. Foto: Josep Maria Costa

Foto: Adrià Costa

Un temps excel·lent acompanya el dissabte del Mercat del Ram. Foto: Adrià Costa

El conseller Joaquim Llena, aquest dissabte al Mercat del Ram. Foto: Josep Maria Costa

Un militant de Reagrupament entrega un exemplar de la Cosntitució de Catalunya a Artur Mas, durant la visita que el lider convergent ha fet al Mercat del Ram de Vic. Foto: Adrià Costa

Mercat de palmes i palmons a la plaça Major. Foto: Adrià Costa

El Mercat del Pagès, aquest divendres al vespre. Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa

Després de pronunciar el pregó, Joan Contijoch ha estat obsequiat, per Josep Maria Vila d'Abadal, amb una figura del Merma. Foto: Adrià Costa

XXVIIè Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram. Foto: Josep M Costa

Arxivat a