Torelló «fa dissabte» a la llera del Ges

Netejada popular del riu i replantada d'arbres en un tram del riu.

Redacció
22 de març del 2010
Dos nois amb dues bosses plenes de brossa, aquest dissabte.
Dos nois amb dues bosses plenes de brossa, aquest dissabte. | Xevi Mas

Dos nois amb dues bosses plenes de brossa, aquest dissabte. Foto: Xevi Mas

El passat dissabte 20 de març, coincidint amb el dia mundial de l’aigua, es va dur a terme un acte de neteja col•lectiva a la riba del riu Ges, dins el nucli urbà de Torelló. Els participants, de totes les edats, van ser convidats a esmorzar abans de començar a recollir la brossa de l’entorn del riu Ges entre el pont de Malianta i la zona del firal.

“Fem dissabte!” al riu Ges era una activitat coordinada per l’Ajuntament de Torelló i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis - Museu Industrial del Ter. Aquest mateix dia, impulsades per l’Associació Hàbitats - Projecte Rius, es van fer activitats semblants a diferents trams de riu (un total de 35) de Catalunya.

- Anar al web del “Fem dissabte”

Replantació d’arbres de ribera

L’acte de Torelló tenia un marcat caràcter de conscienciació ambiental. Era un esdeveniment cívic i reivindicatiu i pretenia mostrar la necessitat de conservar el bon estat ecològic dels rius i la responsabilitat de la ciutadania i les administracions per a mantenir i preservar els rius i rieres.

Aquesta activitat de neteja es va fer en el marc d’un projecte de rehabilitació ambiental que es pretén dur a terme al riu Ges al llarg de l’any 2010 per a millorar-ne la naturalitat del seu traçat, el seu estat ecològic i la biodiversitat d’aquest tram de riu. Per aquesta raó també es va fer una replantació, en un petit tram, d’arbres d’espècies de ribera autòctones.

Per a l’activitat “Fem dissabte!” es va contactar amb els grups de voluntaris del Projecte Rius de la Vall del Ges i la resta d’Osona, l’agrupament escolta Comte Jofre i Verge de Rocaprevera de Torelló, així com d’altres entitats de voluntariat.

Arxivat a