ERC de Torelló no veu amb bons ulls el projecte de la Plaça Nova

Els republicans han presentat al·legacions relacionades amb la seguretat, accessibilitat, previsió de futur i costos.

Redacció osona.com
11 de març del 2010
El Grup Municipal d’Esquerra Torelló va presentar al.legacions al projecte de la nova Plaça Nova. Els republicans ja no havien donat suport a l’aprovació inicial ja que l’equip de govern havia incomplet el compromís de fer un procés on tota la ciutadania hi podés dir la seva, ja que la Plaça Nova és un dels espais centrals del poble.

Esquerra considera que aquest projecte dibuixa un espai públic que posa la funció estètica per damunt de la funció social i, en fer de la il·luminació la seva principal virtut, convertirà la plaça més important del poble en una plaça grisa, sense color ni forma, l’aspecte més destacable de la qual es farà evident només a la nit.

Les al.legacions presentades per ERC giren a l’entorn de la seguretat, l’accessibilitat, els costos i la previsió de futur.

La primera, sobre els 10 llums que s’instal·laran al terra i posa damunt de la taula la perillositat d’instal.lar peces molt grans de vidre al terra en un espai de molta activitat. A més, no sembla que sigui el millor moment per instal.lat un sistema experimental i car com aquest projecte d’instal·lar llums a terra, que no aporten cap valor afegit mentre estiguin apagats. Finalment, en aquest aspecte també s’apunta en les al.legacions els costos de manteniment d’aquests llums i els vidres.

Una altra al.legació demana que s’habituï elements que la facin accessible als invidents, així com eliminar totes les barreres arquitectòniques. També hi ha una al.legació que demana una previsió d’espais amb visió de futur per tenir la possibilitat de poder actuar sense haver de fer grans obres ni reorganitzar la plaça. Aquesta al.legació es fa, per exemple, pensant en un possible monument.

La següent al.legació demana que es contempli la instal.lació de TIC, en especial la col·locació d’emissors WI-FI per a la connexió al guifi que hi ha al poble. Aquest fet donaria una nova magnitud a la plaça i  oferiria la població un servei que ara no té.

Finalment, ERC demana un estudi d'impacte, que doni compte dels efectes que les obres tindran sobre els negocis i la vida dels veïns.

- Notícies relacionades
-"Una nova plaça Nova millorable", article de Jordi Casals, regidor d'ERC
Arxivat a