Torelló es recupera de la sotragada de la nevada

El temporal ha deixat gruixos de 20 cm al municipi.

Redacció osona.com
09 de març del 2010

La nevada d’aquest dilluns, que va deixar gruixos propers als 20 centímetres en alguns punts de Torelló, ha generat diverses alteracions en el dia a dia que, de mica en mica, es van normalitzant. Al llarg del dia d’ahir, un total de nou màquines van passar pels carrers per retirar la neu i es va escampar sal per evitar, en la mesura del possible, les glaçades. 

Aquest dimarts, les escoles de la població han decretat serveis mínims, després de l’acord de la permanent de dilluns a la tarda. L’afluència de nens ha estat molt reduïda, ja que al CEIP Vall del Ges hi havia 30 nens; al Fortià Solà, 30; al Marta Mata, 38; a l’escola Rocaprevera, 20; i als Sagrats Cors, cap. A la llar d’infants Blancaneus, l’afluència ha estat més gran, ja que aquest matí hi havia 42 nens, més de la meitat. A tots els centres educatius, hi ha hagut recursos humans suficients per donar els serveis mínims, que abasten l’acollida dels nens en horari lectiu, és a dir, de 9 a 1 i de 3 a 5.

Per altre cantó, el servei de menjador únicament es podrà donar al Fortià Solà i també al Vall del Ges. L’IES Cirvianum, per la seva banda, ha suspès les classes. Es confia que dimecres la situació millori i es puguin fer les classes amb tota normalitat.

Pel que fa al servei municipal de transport adaptat, aquest matí s’ha reprès amb tota normalitat. Per altre cantó, el servei interurbà de transport de viatgers circula amb normalitat fins a Torelló per bé que no arriba fins més amunt. Tot i així, es confia poder reprendre el servei en la seva totalitat a mesura que millori l’estat dels carrers i carreteres. 

 

Arxivat a