L'Ajuntament de Vic demana la cooperació dels veïns per fer front a la neu

S'han posat en marxa 21 retroexcavadores i quatre camions de potassa que treballen conjuntament amb Protecció Civil i la Guàrdia Urbana.

Redacció osona.com
08 de març del 2010
576_1268063714_MG_9128
576_1268063714_MG_9128


"L'Ajuntament està treballant però necessitem l'ajuda dels vigatans". Col•laboració és el que demanava el regidor de Governació, Josep Rafús, a la roda de premsa convocada aquesta tarda per explicar quines accions s'estan duent a terme des del consistori vigatà davant la forta nevada.

Rafús, acompanyat del regidor de Serveis i del segon tinent d'alcalde, Xavier Solà,ha explicat que a partir del fort increment de precipitacions al voltant de les dues del migdia, s'ha declarat la fase d'emergència. "Fins el moment, ens trobàvem en fase d'alerta però a les 14 hores s'ha comunicat a la Generalitat la fase d'emergència".

Si aquest matí no hi havia màquines, a partir del migdia 21 màquines retroexcavadores voltegen tots els carrers de Vic. "Quatre d'aquestes són miniexcavadores que van només pel casc antic de la ciutat", ha explicat Rafús. També volten quatre camions, dos d'ells de la brigada municipal, llençant potassa pels carrers vigatans. A més, 18 persones dels serveis de neteja de CESPA treballant en la rehabilitació de voreres i carrers, quatre persones més de la brigada municipal i 10 persones de Protecció Civil.

El regidor de Governació també ha explicat que s'ha hagut de suspendre el transport urbà, ja que durant el matí un bus ha estat més d'una hora aturat. Protecció Civil està atenent a aquells vigatans del món rural que es troben a les afores de la ciutat amb un servei telefònic personalitzat. A més, agents de la Guàrdia Urbana no deixen de voltar per Vic per qualsevol tipus d'incident.

Finalment, Rafús ha demanat a les escoles vigatanes que no tanquin les seves portes demà tot i que no facin classe com de costum. "Hi ha pares que no tenen on deixar els nens i per això els centres educatius han de romandre oberts". Pel que pugui passar, Rafús també ha assegurat que "per aquelles persones que necessitin sostre aquesta nit o les següents, hi ha 64 llits al Seminari i 10 més a l'hospital de la Santa Creu".

Rafús ha demanat als vigatans que ajudin als serveis municipals per tal d'agilitzar aquesta rehabilitació de carrers: "és aconsellable fer-ho ja perquè aquesta nit hi ha risc de glaçada i demà al matí serà impossible de treure la neu".

----------------------------------------------------

(Nota de premsa de l'Ajuntament de Vic) 17:29 hores

Vic activa la fase d’emergència davant la nevada

Així ho ha anunciat el regidor de Governació, Josep Rafús, en roda de premsa


La ciutat de Vic es troba en fase d’emergència davant el temporal de neu, fet que implica activar un dispositiu superior respecte la fase d’alerta. Així ho ha afirmat el regidor de Governació de l’Ajuntament de Vic, Josep Rafús a la compareixença pública davant els mitjans de comunicació, acompanyat pel regidor de Serveis i Recursos Humans, Toni Serrat i el 1er tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Xavier Solà.

Rafús ha demanat la participació i col·laboració ciutadana en treure la neu de les voreres de prop de casa seu, i així contribuir a la bona mobilitat de la ciutat. D’altra banda, també ha destacat que es recomana a les persones grans, excepte en casos excepcionals,  que no surtin al carrer per tal d’evitar possibles caigudes.

Des de les 14.00 h (moment que s’ha declarat fase d’emergència), l’Ajuntament de Vic ha activat els següents dispositius: 21 màquines retroexcavadores (4 de les quals són miniexcavadores que s’utilitzen al casc antic); 4 camions que estan distribuint potassa (2 dels quals són propietat de la brigada municipal).

A nivell d’efectius humans hi ha 18 persones de neteja, 4 persones de la brigada, 10 persones de protecció civil; i el cos de la Guàrdia Urbana. Durant el matí, també s’ha comptat amb el reforç dels 32 alumnes de l’Escola Taller.  Tot aquest dispositiu es posa en marxa amb l’objectiu de millorar la mobilitat de la xarxa viària i el pas pels vianants.

Josep Rafús, també ha afirmat que s’ha hagut d’anul·lar el servei de transport urbà i els centres escolars també s’han vist obligats a interrompre les classes, tot  i que des de l’Ajuntament es demana que demà obrin amb tota normalitat si remet el temporal.

Davant la neu acumulada a la majoria de carrers de la ciutat, el regidor de Serveis i Règim Interior, Josep Rafús, ha demanat la col·laboració i participació ciutadana per treure la neu de les voreres de les cases particulars, ja que” si continua aquest temps els serveis municipals no podran donar l’abast a tota la ciutat”.

En casos d’emergència els telèfons de contacte són els següents:

Ajuntament de Vic: 93 886.21.00
Guàrdia Urbana de Vic: 93 885. 00.00
Afers Socials: 93 885.25.52
Arxivat a