Jordi Zurita guanya un Ral·li Esprint Sant Julià amb molt públic

L'altre favorit, Albert Orriols, va trencar el motor en el tram d'enllaç i no va poder disputar ni un sol kilòmetre.

Redacció osona.com
01 de març del 2010
Jordi Zurita i la seva copilot, Noemí Laporta, en la cerimònia del cava, al polígon Quintanes de Sant Julià.
Jordi Zurita i la seva copilot, Noemí Laporta, en la cerimònia del cava, al polígon Quintanes de Sant Julià. | Escuderia Osona

Jordi Zurita i la seva copilot, Noemí Laporta, en la cerimònia del cava, al polígon Quintanes de Sant Julià. Foto: Escuderia Osona

Jordi Zurita, amb un Mitsubishi Lancer EVo X, s’ha imposat amb autoritat en la 13a edició del Ral•li Esprint Sant Julià, disputada aquest diumenge. El pilot de l’Escuderia Motor Terrassa ha guanyat les tres passades pel tram Sant Julià-Espinelves, amb un temps final de 20’20”. En segon lloc s’ha situat Daniel Lozano, de la Peña Auto Slik Quemado i amb un Seat Ibiza Kit Car, que ha fet un temps de 20’39”. A tan sols un segon, amb 20’40”, s’ha classificat Josep Lluís Diego (Josin), el primer pilot de l’Escuderia Osona.

La gran decepció de la jornada ha estat Albert Orriols, gran favorit junt amb Zurita. Orriols ha trencat una biela del motor en el tram d’enllaç entre el parc d’assistència situat al polígon Quintanes i la sortida. El pilot de l’Escuderia Osona no ha pogut córrer ni tan sols un tram.

Han disputat la prova un total de 67 pilots i l’han finalitzada 55. En principi, la llista final d’inscrits era de 71, però tres cotxes no s’han presentat a la sortida i Climent Domingo, de l’Escuderia la Selva, va trencar el motor el dia anterior, en el shakedown .

Les obres en un tram de la carretera han obligat a l’organització a modificar sensiblement part de l’itinerari, que ha perdut el mític revolt de la Cantina. Tot i això, la cursa ha comptat amb una gran afluència de públic, molt més que en les darreres edicions. “En algun tram semblava una cursa del mundial”, ha explicat Ramon Varela, cap de l’organització.

- Galeria de fotos: cursa i entrega de premis (autor: Josep Maria Oliver)
- Galeria de fotos: parc d'assistència (autor: Escuderia Osona)
-
Més informació, vídeos i fotos, des del web de l'Escuderia Osona

Jordi Zurita, just en el moment de sortir d'una topada a la part trassera del seu vehicle. Foto: Josep Maria Oliver