L'Ajuntament de Tavèrnoles es repensa el polígon supramunicipal

Tensió a l'equip de govern per l'elaboració del POUM que deixaria oberta aquesta possibilitat. Una futura estació de l'Eix Transversal Ferroviari i la quota participativa podrien acabar de definir el projecte.

Quico Sallés
18 de febrer del 2010
576_1254226190tavernoles_alcalde_i_regidors2
576_1254226190tavernoles_alcalde_i_regidors2 | acn

Imatge d'una de les reunions a tres bandes per la negociació del polígon. Foto: ACN

Nervis al rústic edifici de l'Ajuntament de Tavèrnoles. Quan dilluns es va fer públic que les negociacions entre un col·legi de l'Opus Dei i l'Incasòl estaven "molt avançades" per comprar els terrenys que podrien haver format part d'un futur polígon supramunicipal entre Vic, Folgueroles i Tavèrnoles, els telèfons dels regidors van començar a sonar.

Concretament,  Osona.com informava que un acord entre l'Ajuntament de Vic, el de Folgueroles i la Generalitat permetia construir un polígon discontinu entre els dos municipis i Tavèrnoles es podria despenjar del projecte industrial, protegint la zona com equipaments amb la construcció d'una escola privada.

De nou, l'alcalde Joan Roura va confirmar a Osona.com aquest dimarts a la tarda que les negociacions de l'Incasòl estaven "molt avançades", però que en qualsevol cas,  no es despenjaven del tot del polígon. "Encara ho hem d'acabar d'estudiar amb la resta de l'equip de govern", va aclarir.

Per a Roura encara no "hi ha res dat i beneït", ans al contrari, el govern municipal de Tavèrnoles - coalició ERC i CiU- podria aprofitant la modificació del POUM, requalificar els terrenys afectats pel possible polígon de "rústics a zona verda i d'equipaments industrials". "Cal parlar-ne i fer números, res està tancat", va reblar Roura.

Carles Banús de CiU: "Cal fer números i veure els avantatges que pot comportar al poble"

El cap de files de CiU a Tavèrnoles, Carles Banús, ha assegurat a Osona.com que n'estan parlant amb l'alcalde i la resta dels grups, però no veuen malament la construcció d'una escola a la zona, tot i que caldrà "veure els avantatges que pot comportar per al poble definir la zona com  verda i d'equipaments industrials". "En qualsevol cas som a temps encara, estem en ple procés de participació del POUM, i la possibilitat de cedir part dels terrenys com equipaments industrials va prenent força a l'equip de govern", conclou el regidor.

Tensió a ERC

Segons ha pogut saber Osona.com el grup municipal d'ERC a Tavèrnoles, majoritari a l'equip de govern, estaria a l'espera d'una imminent reunió per conèxier i aclarir els detalls del projecte. Per una banda, l'alcalde Joan Roura estaria més per requalificar els terrenys i no veuria malament la construcció del col·legi així com tampoc la possibilitat de destinar part dels terrenys a zona d'equipaments industrials. Una opció que els seus companys de files volen valorar després de celebrar-se la reunió.

L'Eix transversal i quota participativa

Dues realitats ajudarien acabar de convèncer als regidors per bascular el seu vot afirmatiu a ser part del polígon supramunicipal. En primer terme, el futur Eix Transversal Ferroviari. Segons es desprèn del projecte, Tavèrnoles tindria tots els números per esdevenir un centre logístic de mercaderies.

Una opció que acompanyaria a la perfecció amb la construcció d'una futura illa càrnia per establir una zona de fred que permetria esponjar el trànsit de mercaderia. A més, Gurb ja ha presentat al·legacions perquè el tren transversal passi de llarg del seu terme municipal, cosa que faria pujar les opcions de Tavèrnoles com a centre logístic.

Per altra banda, formar part del polígon supramunicipal implicaria un ingrés extraordinari a les arques del pentit consistori que dóna entrada a les Guilleries.