El Dijous Llarder a Vic serà sostenible i de qualitat

El cuiner Nandu Jubany rebrà la Llonganissa d’Or.

Redacció osona.com
04 de febrer del 2010
Un moment de la visita a la Granja ecològica El Saüc d'Aiguafreda.
Un moment de la visita a la Granja ecològica El Saüc d'Aiguafreda. | Adrià Costa
Nandu Jubany i Valeri Salgot, mirant els porcs que es rostirant a la plaça de Vic. Foto: Adrià Costa

L’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) ha presentat, en roda de premsa, la 7a edició del Dijous Llarder que se celebrarà el pròxim dia 11 de febrer a la plaça Major de la ciutat. L’acte s'ha portat a terme a les instal·lacions de la l’ecogranja Salgot, de l’Empresa Salgot, que aquest any ha cedit els porcs que es rostiran durant la diada del Dijous Llarder i ha anat a càrrec de Josep Burgaya, president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde;  Quima Vila, responsable de Fires i Mercats de l’ImpeVic; i Valeri Salgot, propietari d’Embotits Salgot.

El Dijous Llarder és una de les cites més important del calendari firal i des de la organització es treballa any rere any per millorar i consolidar una festa popular i tradicional que ha tingut molt èxit en les darreres edicions.

Josep Burgaya ha assegurat que aquesta festa se celebra arreu però “a Vic encara és més important perquè és capital del sector porcí” i ha afegit que “és una festa popular per sortir, trobar-se i degustar però també és una bona oportunitat per explicar cap on va el futur del porc”. Burgaya també ha remarcat que des de l’Ajuntament de Vic  “volem donar suport al sector i potenciar les activitats porcines osonenques com a segell de qualitat, i una mostra d’això serà la nova illa càrnia”.

Un dels porcs ecoloògics de la Granja El Saüc d'Aiguafreda. Foto: Adrià Costa

El president de l’ImpeVic ha agraït la col·laboració de la granja ecològica Salgot animant-los a seguir treballant per garantir el futur del sector porcí de qualitat i  al col·lectiu Osona Cuina “per la seva difusió de la gastronomia del territori”.

Per la seva banda, Valeri Salgot, s’ha mostrat molt orgullós de poder col·laborar amb el Dijous Llarder i ha dit que “la novetat d’aquest any té a veure amb l’evolució del sector i la introducció d’una nova filosofia que ha de permetre donar llarga vida al sector ramader” ja que els porcs que es rostiran han estat criats a partir d’un mètode totalment ecològic. Salgot ha assegurat que “la matèria primera està molt ben cuidada i que el resultat final és de molt bona qualitat”.

L’escenari principal de la diada és la plaça Major de Vic i comptarà amb dos espais: la carpa gastronòmica i la carpa d’activitats. En la carpa gastronòmica es podrà degustar l’esmorzar, el dinar i el sopar cuinats per Osona Cuina i servits pels alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona.

A banda dels diferents àpats gastronòmics, la iniciativa també compta amb múltiples i diverses activitats dirigides a tots els públics. En aquest sentit, Quima Vila ha explicat que des de la organització s’ha volgut apostar per “una festa lúdica però remarcant els valors de la sostenibilitat, el reciclatge i la importància de menjar sa i de qualitat”. En aquest sentit, durant la jornada es podrà veure una exposició de dibuixos de porquets que han estat fets amb materials reciclats pels alumnes de les escoles de Vic.

La campanya “Per esmorzar o per berenar fes-te un entrepà amb llonganissa de Vic”, una demostració de com cuinar menjar sa i saludable amb porc a càrrec de Manel Molera, un taller d’elaboració de pilotilles amb els Xarcuters del Gust o l’espectacle infantil “Festuc, el cuc drapaire” són altres activitats programades.

L’històric Temple Romà tornarà a acollir l’acte de clausura del Dijous Llarder amb el lliurament de la Llonganissa d’Or, que aquest any l’IGP Llonganissa de Vic atorga al cuiner Nandu Jubany. Tot seguit, es farà el tast guiat de llonganissa i s’entregarà el xec de 1.000 euros als guanyadors del cartell del Dijous Llarder d’aquest 2010.

- Dossier de premsa

Galeries de fotos d'edicions anteriors
-
Dijous Llarder 2009
-
Dijous Llarder 2008

Un moment de la visita a la Granja ecològica El Saüc d'Aiguafreda. Foto: Adrià Costa

Valeri Salgot ensenya la granja a Nandu Jubany. Foto: Adrià Costa
Arxivat a