Ignasi Bosch: «Jo no he firmat res»

El president de les JERC d'Osona nega públicament haver signat un document que criticava la postura d'ERC respecte la polèmica del padró de Vic.

Quico Sallés
29 de gener del 2010
Ignasi Bosch, president les JERC d'Osona i el Ripollès, a la redacció del Grup Nació Digital
Ignasi Bosch, president les JERC d'Osona i el Ripollès, a la redacció del Grup Nació Digital | Adrià Costa


Ignasi Bosch, president les JERC d'Osona i el Ripollès, a la redacció del Grup Nació Digital

Fa gairebé dues setmanes i de matinada, diversos mitjans van rebre a les seves safates de correu un comunicat on es criticava el suport de la secció local d'ERC a Vic als nous criteris d'empadronament de l'Ajuntament. El comunicat que estava protofirmat per un "grup de militants" donava "suport a les entitats que han mostrat el seu rebuig a aquesta mena de mesures", i lamentaven que la secció local d'ERC  "hagin assentit a totes i cada una de les confuses declaracions de l’Alcalde, per contradictòries que fossin".Comunicat padró en Pdf

Les mateixes fonts del partit a la comarca ja van contestar també de matinada advertint que ERC no replicava comunicats sense corroborar les firmes. "A més" afegia la mateixa font que "ERC té molts canals de comunicació per atendre les inquietuds de la militància, i no s'ha de preocupar de respondre declaracions sense signar, i sense aclarir ni a nom de qui ni a nom de què estan fetes".

L'endemà mateix de l'emissió d'aquest comunicat, les mateixes safates d'entrada de correu van tornar a rebre la mateixa versió, ara en format Pdf -l'altre era en Word-, però augmentada en signants, concretament 18. N'eren 10, i altres vuit no signaven, segons els emissors, per "por de represàlies".

La sorpresa va ser quan Ignasi Bosch, secretari general de les JERC Osona i Ripollès, va veure el seu nom en el comunicat. Bosch es va posar en contacte amb els mitjans per negar que ell signés aquell manifest. "Jo no he firmat res", va reblar el mateix Bosch. Altres signants, que han volgut mantenir el seu anonimat alhora d'aclarir la seva postura, van reconèixer a Osona.com que es pensaven que era un document intern.

Resposta de l'executiva local: "És una maniobra de cara a l'assemblea"

Per part de l'executiva de Vic d'ERC, la resposta va ser concloent, un portaveu del partit va qualificar el comunicat com "una maniobra de cara l'assemblea del 29 de gener". Una assemblea que decidirà la nova singladura dels republicans a la capital d'Osona, i, que si no hi ha sorpreses de darrera hora, escollirà Josep Maria Font, com a president local, i Joan López, actual regidor al consistori vigatà, com a cap de llista dels independentistes per les properes municipals.

Arxivat a