Atac i robatori violent a La Torratxa

Destrossa de mobiliari, trencadissa de vidres, una moto calcinada...

Quico Sallés
18 de gener del 2010
Estat en que ha quedat el Centre Social La Torratxa després de l'atac d'aquesta matinada
Estat en que ha quedat el Centre Social La Torratxa després de l'atac d'aquesta matinada | Quico Sallés

Estat en que ha quedat el Centre Social La Torratxa després de l'atac d'aquesta matinada. Foto: Quico Sallés

 Acte que va més enllà d'un simple robatori. Vandalisme gratuït i robatori matusser el que va patir la passada matinada el centre de joves La Torratxa a l'avinguda Joan Serrallonga de Vic. Un centre autogestionat per gairebé 500 joves de la ciutat.

Entre les 10 de la nit i les 7 del matí d'aquest dilluns, un grup brètols que han signat com "Ja.Klon" han convertit el local social en un escenari dantesc. Mobiliari pel terra, destrossa de la maquinària, robatori de fotografies "amazigs", trencadissa de vidres, una moto calcinada així com sostracció d'ordinadors i equips de música és el balanç provisional d'aquesta "violació d'estatge", com es definiria aquesta acció en l'argot policial.

Segons membres del col·lectiu que gestiona la Torratxa, els lladres haurien entrat saltant el mur d'accés al carrer salvant els vidres trencats de seguretat protegits amb un cartró. Segons la denúncia presentada, els lladres han trencat els vidres d'una finestra amb una barra de ferro i haurien entrat a la primera planta del local. Així mateix els brètols han pujat al primer pis - on hi ha situat el bar- i a més de beure les begudes que hi havien han desmanegat i trencat tot la maquinària.
 
A més, es dóna el fet que aquest cap de setmana es va celebrar el cap d'any amazig hi havia exposada una col·lecció de fotografies d'aquesta cultura magribina que han estat robades. L'atac no s'ha circumscrit únicament a La Torratxa ja que la fusteria adjacent també ha rebut. Els malfactors els han trencat els tots els vidres de la furgoneta i els han cremat una motocicleta.

De moment, els Mossos no han pogut destinar-hi efectius de la policia científica i no es descarta que l'acció hagi estat perpetrada per un grup d'extrema dreta. Membres de la direcció del centre han informat a Osona.com que ja han interposat en els darrers mesos fins a 10 denúncies per robatoris i atacs, però que mai havien estat tan greus com aquest.

Presumpta firma de l'autoria de l'atac Foto: Quico Sallés

Estat en que ha quedat el Centre Social La Torratxa després de l'atac d'aquesta matinada Foto: Quico Sallés

Durant l'atac també han incendiat una moto propietat dels veïns del centre. Foto: Quico Sallés