«Si l’alcalde hagués estat Vila d’Abadal, jo no hauria pogut anar al col•legi»

Najat El Hachmi parla al Diariomontanes.es sobre l’enrenou de l’empadronament a Vic.

Redacció osona.com
13 de gener del 2010
Najat El Hachmi
Najat El Hachmi

Najat El Hachmi ha parlat al Diariomontanes.es sobre l’enrenou de l’empadronament a Vic. L’escriptora d’orígen marroquí, que va viure molts anys a la ciutat, ha criticat la nova política de l’Ajuntament, que no ha dubtat en qualificar de “feixista”.

Najat no ha ha estat precisament benèvola amb l’alcalde Josep Maria Vila d’Abadal: “Quan la meva família va arribar a Vic no hi havia legals i il•legals. Si llavors s’hagués posat en marxa l’ordre de l’alcalde Vila d’Abadal, jo no hauria pogut anar al col•legi”.

“A Vic s’estan fent bé les coses”, ha dit Najat, en relació a la tasca que la ciutat està fent en l’àmbit de l’acollida d’estrangers. “Hi ha moltes persones que treballen per la convivència, tot el contrari del que fa l’alcalde”, ha lamentat.

Najat El Hachmi va néixer a Nador (Marroc) el 1979, i amb vuit anys va venir a viure a Vic gràcies a un reagrupament familiar. Actualment viu a Granollers. Va escriure la seva primera novel•la el 2004, amb el títol “Jo també sóc catalana”. L’any passat va guanyar la 28ena edició del Premi Ramon Llull, amb la novel•la “L’últim patriarca”.

- Llegir article al diariomontanes.es

Arxivat a