ICV aterrarà al ple de Vic amb tota l’artilleria pesada

Joan Herrera encapçalarà una comitiva formada per dues diputades i un vicepresident de la Diputació. Els ecosocialistes intentaran portar el debat de l’empadronament al ple de l’Ajuntament.

Redacció osona.com
12 de gener del 2010
576_1257368559joanherrera
576_1257368559joanherrera



ICV-EUiA i PxC intentaran portar aquest dimecres al ple municipal de Vic el debat sobre els nous criteris d’empadronament, que ja s’han començat a aplicar a la capital d’Osona. Els dos grups, a l’oposició junt amb la CUP, presentaran sendes mocions d’urgència, amb intencions ben distintes. Per un costat, els ecosocialistes proposaran que es retiri d’immediat la mesura. Per un altre, la formació de Josep Anglada pretén que el consistori mostri al seu suport a la iniciativa de l’equip de govern (CiU, ERC i PSC).

El que és una incògnita és saber si el tripartit municipal acceptarà debatrà les mocions i que entrin al ple via urgència. En tot cas, tant ICV-EUiA com PxC ja han anunciat que també portaran el tema a l’apartat de preguntes.

Pel que fa a ICV, la formació ha decidit apostar fort en el seu intent per aturar la polèmica mesura de l’Ajuntament de Vic. Per això, alguns dels pesos pesats del grup es traslladaran demà a la capital d’Osona, on oferiran una roda de premsa després de la celebració del ple municipal.

La comitiva estarà encapçalada pel secretari general d’ICV, Joan Herrera. L’acompanyaran les diputades Laura Massana i Laia Ortiz (també portaveu del grup) i el secretari de Política Municipal d’ICV i vicepresident de la Diputació de Barcelona, Marius Garcia.

Els representants municipals d’ICV no assistiran al ple municipal, ja que entenen que és un tema de caràcter local i el que té que portar la veu cantant és el regidor Xavier Tornafoch. La delegació ecosocialista parlarà a posteriori, en la compareixença davant dels periodistes, des d’una perspectiva més global i traslladant el cas de Vic a l’àmbit nacional.

La sessió del ple, de carácter ordinari, se celebrarà aquest dimecres a partir de les 11:30 hores, a la seu consistorial.

- Moció que ICV presentarà al ple municipal (PDF)

ORDRE DEL DIA DEL PLE

A)      PROPOSTES D'ACORD I DICTÀMENS

APROVAR DEFINITIVAMENT LA DISSOLUCIÓ DE L'IMAC

DONAR COMPTE DE LA RESOLUCIÓ D'ALCALDIA SOBRE EL CESSAMENT DEL GERENT DE L'IMAC

REVISIO DE PREUS DE LES TARIFES DEL TRANSPORT URBÀ PER A L'EXERCICI DE 2010

B)      RESOLUCIONS, MOCIONS I ALTRES INTERVENCIONS

1      RESOLUCIONS DE L'ALCALDIA

2      ASSUMPTES D'URGÈNCIA

3      PRECS I PREGUNTES 

Arxivat a