L’Ajuntament de Vic torna a canviar alguns criteris de l’empadronament

No es comunicaran les dades dels immigrants sense papers a la policia, però s’endurirà l’accés a l’empadronament.

Redacció osona.com
10 de gener del 2010

L’Ajuntament de Vic ha decidit fer marxa enrere en la seva intenció de comunicar a la policia les dades dels immigrants que no tinguin la documentació en regla, segons ha assegurat un portaveu del consistori a Osona.com. “Ha estat un error, no ho vam explicar bé”, han apuntat les mateixes fonts.

La decisió té una contrapartida: el consistori endurirà els criteris per registrar-se en el padró municipal. A partir d’ara, no s’empadronarà a ningú que no demostri que l’Estat ha tramitat o està tramitant la seva regularització.

Així, segons han explicat alguns regidors de l’equip de govern, els immigrants que vulguin empadronar-se hauran de presentar, a més dels documents habituals (passaport i vivenda a la localitat), els papers de residència o de treball. En cas de no disposar d’algun d’aquests darrers documents, també podran empadronar-se si presenten una sol•licitud tramitada en el Ministerio de Interior per estendre el seu visat d'estada.

A la pràctica, aquesta sol•licitud serà molt difícil d’aconseguir per aquells que no disposin de cap paper. “És absurd i il•legal. Els immigrants no poden demanar una pròrroga perquè, a efectes de l’administració, no són al país”, diu Antoni Iborra, advocat de Veus Diverses. La sol•licitud serà més fàcil per aquells que arribin amb un visat d’estada, expedit per vacances o negocis. Tot i això, Iborra creu que en aquest cas la mesura tampoc serà efectiva, ja que quan acabi la pròrroga, els immigrants seguiran estant en situació il•legal.

Arxivat a