La CUP de Vic també critica la nova normativa de l’empadronament

Els republicans consideren que és una mesura pròpia de l’extrema dreta i demanen a l’alcalde que la retiri.

Redacció osona.com
08 de gener del 2010

Fa uns dies, l'Ajuntament de Vic va anunciar que modificaria els criteris que utilitzava per l'empadronament dels nouvinguts. A partir d’ara, els estrangers que es vulguin empadronar a la ciutat hauran de “garantir” que tenen la documentació en regla. En cas contrari tindran un període de tres mesos per “normalitzar” la seva situació. Si en aquests tres mesos no s'aporta la documentació, l'empadronament es formalitzarà igual però es comunicarà la "irregularitat" a la direcció general de la Policia que procedirà a obrir un expedient informatiu d'expulsió. Serà per tant l'Estat espanyol qui tingui l'última paraula.

La proposta ha rebut crítiques des de diversos sectors, tant polítics com socials, d'entitats com SOS Racisme, ICV, UGT i EUiA. Ara, el grup local de la CUP, a l'oposició de l'Ajuntament, també s'ha afegit a la llista.

- Més informació sobre la nova normativa

----------------
NOTA DE PREMSA
CUP VIC

Normativa empadronament

La CUP de Vic considera que la normativa d'empadronament que vol imposar l'equip de govern de l'Ajuntament de Vic (CiU, PSC-PSOE i ERC), és una mesura amb un clar rerefons electoralista i que representa una forma de fer política més pròpia de l'extrema dreta que campa per l'Ajuntament que no pas d'uns partits que s'autoconsideren progressistes. Ni a la pròpia PxC se li hagués ocorregut una mesura com aquesta, que ratlla la discriminació i l’anul•lació dels drets a les persones.

Des de l'inici de l'actual mandat, hem sentit en boca de l'alcalde que a Vic no hi havia autòctons i immigrants, sinó que només hi havia ciutadans. Amb aquesta mesura, la ciutat de Vic tindrà ciutadans i no-ciutadans.

Quins són els motius que han decidit l'equip de govern a fer aquest canvi conceptual? Qui és l'equip de govern per decidir els ciutadans que són bons per la ciutat i els que no?

Des de la CUP pensem que no ens podem inventar una normativa estrictament per Vic. Tots volem una ciutat segura, una ciutat amable i on hi visquem amb harmonia, però  aquesta mesura només converteix una problemàtica social en problema policial, amb les consegüents situacions de conflicte social.

Sembla que per l'equip de govern, els ciutadans nouvinguts són molt útils per a mostrar la diversitat en la cavalcada de Reis, però a l'hora de considerar-los conciutadans de ple dret, aleshores ja no ho tenen tan clar.

Des de la CUP, demanem a l'alcalde que retiri aquesta normativa, que la posi a debat i que la replantegi tenint en compte les necessitats de tots els ciutadans de Vic.

CUP- Vic
[email protected]

Arxivat a