Quatre escoles tancades i 1.450 alumnes afectats pel transport escolar

Segons dades del Departament d'Educació. Com que les carreteres estan en bon estat, el Consell Comarcal ha reactivat el servei i oferirà el transport de tornada a aquells alumnes que el matí hagin acudit als centres amb el seu propi vehicle.

Redacció osona.com
07 de gener del 2010

---------------
Actualitzat, divendres, a les 12.30 hores
La majoria dels centres fan classe

Segons dades facilitades pel Departament d'Educació de la Generalitat, uns 1.450 alumnes s'han vist afectats per la suspensió del transport escolar.

A més, a Osona hi ha quatre escoles tancades, amb un total de 167 alumnes. La resta de centres han obert les portes amb tota normalitat.

-------------
Actualitzat, divendres a les 10:45 hores
El Consell Escolar opta per reactivar el transport escolar


Un portaveu del Consell Comarcal d'Osona ha comunicat a Osona.com que, degut al bon estat de les carreteres, s'ha decidit reactivar el transport escolar, que s'havia suspès aquest matí. Així, a les escoles i instituts on aquest matí hi hagin anat alumnes (amb el seu propi vehicle), els autobusos faran el transport de tornada.

El Consell Comarcal d'Osona no té dades oficials de les escoles que han tancat a causa del temporal. De moment, se sap que a Viladrau i Sant Boi de Lluçanès, els centres no han obert les portes.

---------------
Actualitzat, divendres a les 08:00 hores
El Consell Comarcal suspèn tot el transport escolar

El Consell Comarcal d'Osona va comunicar ahir al vespre (21:30 hores a les empreses concessionàries de les línies que aquest divendres se suspenien totes les línies de transport escolar a la comarca d'Osona, a causa del temporal.

Tot i això, les línies escolars que no depenen del Consell Comarcal, segurament faran la seva ruta normal, ja que les a la nit no ha nevat i les carreteres es troben en força bon estat, segons ha explicat aquest matí un portaveu de l'empresa Sagalés a Osona.com. Es tracta, per exemple, dels serveis de Sant Tomàs o del servei una escola que la companyia té a Manlleu. Sagalés ha suspès només la línia en llocs molt elevats, com Viladrau. Les línies regulars funcionen amb tota normalitat.

Els problemes es minimitzaran perquè avui divendres no hi ha classes a escoles i instituts a Vic. En d'altres punts, com Tona, de moment els instituts han obert les portes (més tard, si molts professors i alumnes no poden arribar al centre potser es podrien suspendre les classes).

------------
Actualitzat. dijous a les 19:50 hores
La Generalitat demana al Consell Comarcal que anul·li el transport escolar

En roda de premsa, aquesta tarda, el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, ha recomanat als consells comarcals que anul·lessin tot el transport escolar previst per aquest divendres, a causa del mal estat de les carreteres. En tot cas, però, la decisió final la prendran els respectius consells, ha reblat Mora.

-------------
Publicat a les 17:52 hores

Aquest divendres comencen les classes a les escoles i instituts d’Osona, després de les vacances de Nadal. Els alumnes que hagin de traslladar-se amb autobusos podrien tenir problemes, derivats del temporal de neu.

Segons informacions facilitades per l’empresa Sagalés, l’estat de les carreteres i la nevada marcarà la decisió de sortir o no amb els autocars escolars. En tot cas, això es determinarà demà el matí. En principi, la primera intenció passa per sortir amb els vehicles.

Els problemes, en cas que hi siguin, es minimitzaran, ja que a Vic no hi ha classes aquest divendres. Per tant, molts nens i joves podran continuar gaudint de les seves vacances.