Uns Pastorets molt mordaços

Un espectacle irreverent, divertit, i original per refrescar les dures nits de Nadal

Quico Sallés
30 de desembre del 2010
Lectura dramatitzada dels Pastorets a càrrec de l'Orfeó Osonenc
Lectura dramatitzada dels Pastorets a càrrec de l'Orfeó Osonenc | Adrià Costa

Manlleu va poder gaudir d'uns irreverents Pastorets en ple dia dels Innocents. Foto: Adrià Costa

Dilluns al vespre el Teatre Gràcia de Manlleu va ser l'escenari escollit per regalar al públic que omplia la sala un espectacle irreverent, divertit, fresc i original. Un públic que es jugava tornar a casa víctima d'una inocentada perquè el dia i els organitzadors si alguna cosa tenen és una especial prelidecció per la sàtira i la broma. Però la broma és molt seriosa. I així aprofitant les esgotadores festes de Nadal un grapat d'actors que enyoren el malaguanyat Teatre Centre de Manlleu van interpretar uns Pastorets molt sui generis amb tota la glòria.

Amb guió de Xevi Boada i Emili Jané, i la direcció artística de Dolors Cullell, el que va néixer com una sessió golfa va ser un èxit. Humor àcid i mordaç de l'actualitat local, comarcal i nacional amb l'escenografia de Folch i Torres.

A partir d'un Dimoni Gros, que simulava l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abdadal, i un Llucifer, que amagava la personalitat de l'alcalde de Manlleu Pere Prat, una vintena d'actors van jugar amb la visió irònica del dia a dia polític i social. El Teatre Centre, la fusió de la Caixa Manlleu, la relació entre Vic i Manlleu, la crisi o el cas Millet es van passejar per un pessebre teatral que va divertir, encantar i refrescar les dures, i sovint tràgiques, nits de Nadal.

L'èxit va obligar a una altra interpretació dimarts. El públic que sortia descansat compartia opinió: l'any que ve, més.

Galeries de fotos: Els Pastorets a Osona

Nadal 2009-10

- Lectura dramatitzada dels Pastorets a càrrec de l'Orfeó Osonenc a Manlleu
- Els Pastorets de Santa Eugènia de Berga
- Els Pastorets de Torelló
- Els Pastorets de Folgueroles

Nadal 2008-09- Els Pastorets de St. Pere de Torelló (des del web de l'Ajuntament)