Sant Pere de Torelló inicia les activitats de Nadal

La Societat de Pescadors del municipi celebra la darrera assemblea, després de la seva dissolució.

Redacció osona.com
24 de desembre del 2009
Cantada de Nadales al CEIP Josep Maria xandri de Sant Pere de Torelló
Cantada de Nadales al CEIP Josep Maria xandri de Sant Pere de Torelló | Griselda Castells
Cantada de Nadales al CEIP Josep Maria xandri de Sant Pere de Torelló Foto: Griselda Castells

Aquest cap de setmana s'han iniciat les activitats de Nadal a Sant Pere de Torelló. D'una banda, dissabte a la tarda es va fer el taller de tions. L'activitat la van organitzar els Escoltes i el Casal amb la col·laboració de La Desperta. A banda dels tions, els escoltes van fer una sessió de titelles i després van fer un concert amb cançons de Nadal les quals van canviar la lletra.
 
Diumenge al matí hi va haver l'Assamblea de la Societat de Pescadors de Sant Pere. L'assamblea es va fer a la sala d'actes de l'edifici de les Monges. L'entitat va fer la seva última assamblea, ja que des de diumenge la segona entitat amb més nombre de socis de Catalunya ha deixat d'existir. L'entitat s'ha vist obligada a plegar després que la junta ja feia més de 14 anys que era la mateixa i no han trobat cap relleu que volgués assumir la tasca. D'altra banda els membres de la junta diuen que les dificultats cada vegada més grans per poder organitzar concursos i la falta de peix als rius suposa un entrabanc més, que ha acabat d'ajudar a la decisió de la junta. A partir d'aquest moment Sant Pere de Torelló deixa doncs de comptar amb la Societat de pescadors, que durant aquests anys va passar de 95 socis a 800 i que va crear fa dos anys una escola de pesca infantil.
 
Al migdia hi va haver el dinar de Nadal del Jubilats que va comptar amb més 70 jubilats. El dinar va acabar amb una cagada de tió que va cagar un lot amb dues melmelades i mel per a cada assistent.
 
A la tarda, l'Aula de música va fer el seu concert de Nadal a la sala d'actes de les Monges. La sala es va fer petita ja que entre alumnes, pares i assistents més de 150 persones van gaudir del concert que els alumnes van oferir. Els alumnes van fer concert per grups d'instruments i van cantar els diferents grups de Can Coral. També els dos de Combo d'adults van fer un repertori de tres cançons cada un.

La sessió  a càrrec de Caro Von Arend ha comptat amb l'assitència de més de 30 nens i nenes. El conte que ha explicat ha estat  una adaptació de Hoshmakaka, un conte de nadal de Fredrick H. Tury.
La conte contes ha acompanyat com en fa habitualment en les seves sessions, les explicacions, amb música i cantada de nadales que els nens i nenes han seguit amb molta atenció.
 
A la sessió de la cantada de Nadales que han fet els nens i nenes del CEIP Xandri a la sala d'actes de l'edifici de les Monges hi han assistit els avis que fan ús del Centre de Serveis, que han fet un petit obsequi a l'escola. Així mateix els nens i nenes de 6è han entregat també un petit detall de Nadal a cada un dels avis un cop acabada la sessió. La valoració per part de mestres, alumnes, personal del centre de serveis i els mateixos avis ha estat molt positiva. Aquest és el segon any que els alumnes fan l'audició de nadales al centre de serveis per tal que en puguin gaudir els usuaris.

- Més informació de les activitats de Nadal a Sant Pere de Torelló