La Mitja Marató de Vic s'estrena amb més de 500 atletes

Sergi Rodríguez, en categoria masculina, i Encarna Núñez, en la femenina, els guanyadors.

Redacció osona.com
21 de desembre del 2009
Sortida de la Mitja Marató Ciutat de Vic
Sortida de la Mitja Marató Ciutat de Vic | Xevi Mas

Èxit de participació a la I edició de la Eco Mitja Marató Osona@corre Ciutat de Vic. Diumenge va celebrar-se la primera edició de la prova amb un total de prop de 550 inscrits vinguts de diferents parts de Catalunya, molts d’ells, de les rodalies de Vic.

A les 11 del matí, l’exatleta Pere Cascuberta va donar el senyal de sortida, en un matí esplèndid però molt fred. Un recorregut característic de la zona va portar els atletes pels carrers més emblemàtics de la ciutat. Fins i tot van poder fer uns metres per la plaça Major de Vic i uns kilòmetres en un entorn molt més rural.

Encarna Núñez i Sergi Rodríguez s’enduen la primera edició

Els guanyadors d’aquesta edició van ser  l'atleta dl CA Vic, Encarna Núñez,  i l'especialista del CA Manresa, Sergi Rodríguez, un gran atleta, molt polivalent corredor des de triatló, raids d’aventura o curses de muntanya.

Per darrera d’en Sergi, que va marcar un temps de 1h13'09", va entrar l’atleta del Bikila Barcelona,  Joxean Beledo, amb un temps de 1h13'57" i va tancar el podi l'atleta del CA Vic, Francesc Marsol amb 1h14'54".

Marsol va mostrar-se molt content després de la prova: “Feia molts anys que no corria una mitja, ara estic fent coses molt més curtes i no sabia com m’aniria. El recorregut m’ha agradat molt, ha estat una bona experiència”.

Per la seva part, Encarna Núñez, que partia com a favorita, no va fallar a la cita vigatana i va aconseguir aquesta 1ª posició femenina i 26ª absoluta. Núñez va fer un temps d’1h21'11" i va quedar-se a 12 segons de la seva marca personal. En segona posició va finalitzar Lucia Martínez amb un temps de 1h31'48" i va tancar el podi femení Elisenda Rius de l’Uppsala LK amb 1h36'09".

La guanyadora en categoria femenina va mostrar-se molt satisfeta amb la prova: “El recorregut és molt maco, molt amè i no se m’ha fet gens pesat. Hi ha alguna pujada i no és massa pla, però ha valgut molt la pena fer-la”.